FESTIVAL PRO OTRLÉ POŠESTÉ

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 30. 01. 2010

Vážení filmoví přátelé, Festival otrlého diváka již pošesté překračuje hranice běžné divácké filmové zkušenosti a přináší unikátní možnost sdílet představy filmových tvůrců, kteří vidí svět a filmové umění trochu \"jinak\", než je zvykem.


Vážení filmoví přátelé,

Festival otrlého diváka již pošesté překračuje hranice běžné divácké filmové zkušenosti a přináší unikátní možnost sdílet představy filmových tvůrců, kteří vidí svět a filmové umění trochu "jinak", než je zvykem.

 

Další várka filmů, které vyzývají na souboj standartní pojetí filmové estetiky, je pro diváky připravena na půdě pražského kina Aero, v termínu 9.-14. února.

 


Ze snění vás proberou upíři, vlkodlaci a postel vás sežere

Letos se během festivalu, který získal již značnou diváckou oblibu, představí 16 snímků z různých zemí i časových období. Filmy ale spojuje to, že nějakým způsobem nerespektují pravidla a omezení klasické či běžné filmové tvorby.
Diváky mohou navnadit již samotné názvy filmů, které naznačují, o co v nich půjde – namátkou zmiňme třeba: Jatka, Živoucí mrtvola, Vtělení ďábla, Vlkodlak, Lady Terminator, Sexuální dobrodružství Nerona a Poppey či Smrtelná postel: postel, která požírá.

 

Z programu zatím upozorníme na zahajovací projekci v úterý 9. února filmu REC2 – netrpělivě očekávaný druhý díl kultovního španělského filmu, charakteristického užitím ruční kamery a důrazem na maximální věrohodnost dialogů i chování aktérů. Závěrečný snímek festivalu Vlkodlak bude ve spolupráci s distribuční společností Bontonfilm uveden v české předpremiéře.
Kromě celovečerních snímků čeká diváky ještě 7 otrlých předfilmů domácí české produkce.

 


Aero naslepo pro otrlé

Novinkou festivalu bude „Aero naslepo pro otrlé“ – jde o oblíbený formát kina Aero pro milovníky překvapení, kdy diváci do poslední chvíle nevědí, na jaký film se vlastně vypravili. Tentokrát v rámci Festivalu otrlého diváka – kdo bude mít odvahu bezbranně čelit nepřístojnému výběru zhůvěřilých dramaturgů nejotrlejšího festivalu ve střední Evropě?

 


Otrlá znělka

K návštěvě festivalu diváky jako každoročně láká znělka – loňská znělka s maňáskem, který přepadl banku (režíre Eugen Liška), získala cenu na festivalu Young Director Award v Cannes v kategorii krátkých propagačních filmů.
Letošní znělku můžete vidět ZDE, jejím autorem je Gašper Šnuderl. K porovnání jsou zde i starší znělky z předchozích ročníků.
Šestý ročník festivalu se také může pochlubit originálním vizuálem – ilustrovanou koláží, kterou vytvořil grafik Michal Škapa.

 


Soutěž o vstupenky

Jako každý rok i letos mají diváci možnost vyhrát 2 volné vstupenky na všechny filmy festivalu. Na webových stránkách festivalu v kolonce „Soutěž“ jsou podmínky a soutěžní otázka – tentokrát musí diváci poznat, z kterého otrlého filmu, který byl uveden v některém z předchozích ročníků, je uvedená fotografie. Odpovědi čekají organizátoři do 8. 2.

 

 

Předprodej/rezervace:
Rezervace vstupenek na stránkách www.kinoaero.cz nebo na tel. 608 330 088.
Vstupenky v prodeji na pokladně kina Aero (otevřeno denně 17.00-21.00) nebo na pokladně kina Světozor (otevřeno denně od 13.00, o víkendu od 11.00).
Cena vstupenky 90, 100 Kč

 

Více informací a kompletní program najdete na webových stránkách festivalu www.otrlydivak.cz a stránkách kina Aero www.kinoaero.cz.

 

 

PROGRAM FESTIVALU

9. út 18:00 Santo bojuje proti vlkodlačím ženám
(Santo vs. las lobas, r. Rubén Galindo, J.J.Pons, Mexiko 1976)
20:30 REC2 ([REC2], r. Jaume Balagueró, Paco Plaza, Španělsko 2009)

10. st 18:00 Za hranicí temnoty (Buio Omega, r. Joe D´Amato, Itálie 1979)
20:30 Vtělení ďábla (Embodiment of Evil, r. José Mojica Marins, Brazílie 2008)

11. čt 18:00 Santo bojuje proti Blue Démonovi na Atlantidě
(Santo contra Blue Demon en la Atlantida, r. Julian Soler, Mexiko 1970)
20:30 Smrtelná postel: postel, která požírá
(Death Bed: The Bed That Eats, r. George Barry, USA 1977)
12. pá 18:00 Živoucí mrtvola
(Zinda Laash / Living Corpse / Dracula in Pakistan, r. Khwaya Sarfraz, Pakistan 1967)
20:30 Dům ďábla (The House of the Devil, r. Ti West, USA 2009)
22:30 Jatka (Zibahkhana, r. Omar Khan, Pakistan-UK 2007)
13. so 15:00 Santo v boji proti vražedným anonymům
(El Santo: Anónimo Mortal, r. Aldo Monti, Mexiko 1975)
17:00 Rabid (r. David Cronenberg, Kanada 1977)
19:20 přednáška Vladimíra Hendricha: Sex, porno a (devalvace) fantazie
20:00 Lady Terminator
(Pembalasan ratu pantai selatan, r. H. Tjut Djalil, Indonesie 1988)
22:00 Sexuální dobrodružství Nerona a Poppey
(Nerone e Poppea, r. Brunno Mattei, Antonio Passali, Itále-Francie 1982)
24:00 Za zelenými dveřmi
(Behind the Green Door, r. Artie a Jim Mitchellovi, USA 1972)
14. ne 18:00 Otrlec Naslepo
20:30 Vlkodlak (The Wolfman, Joe Johnston, USA 2010)
 



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.