Divadlem Alfa opět potáhnou Karavany

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 30. 01. 2010

divadelní dílna pro studenty od 31. ledna do 5. února 2010 představení pro veřejnost: 5. února v 18:00. Divadlo Alfa se už potřetí zúčastní rozsáhlého frankofonního projektu Karavany deseti slov. Projekt vznikl před devíti lety v lyonském divadle Asphodeles s myšlenkou vytvořit v různých zemích umělecké dílny, které se nechají inspirovat deseti slovy vyhlášenými závazně pro všechny účastníky.


Na téma těchto slov proběhne od 31. ledna do 5. února v klubu Divadla Alfa divadelní dílna pro studenty vedená lektorkami-herečkami Blankou Luňákovou a Martinou J. Hartmannovou. Záštitu nad projektem převzala spolu s Divadlem Alfa také Francouzská aliance v Plzni.

 

Karavany deseti slov
Mezinárodní projekt Karavany deseti slov vznikl v divadle Théatre des Asphodeles se sídlem v Lyonu. Cílem je ukázat kulturní mnohotvárnost, kreativitu a vnímání frankofonie v různých zemích světa.
Jednotlivé kulturní instituce a spolky zemí celého světa, které se projektu účastní, organizují pro publikum umělecké dílny na téma deseti francouzských slov, která předem vybere komise hlavního organizačního týmu.

 

Divadelní dílna
Od 31. ledna do 5. února se v klubu Divadla Alfa uskuteční divadelní dílna pro studenty středních a vysokých škol.
„Dílna už je plně obsazena, do dnešního dne máme přihlášeno 13 účastníků. Někteří z nich s námi pracovali v loňském roce, ale přidali se i noví zájemci,“ říká herečka a lektorka Blanka Luňáková.


Hlavní divadelní téma bude letos „PŘEDMĚT a POEZIE“.
Průběh semináře zaznamenají v třináctiminutovém filmovém dokumentu Yevgeniy Rozhko, Jaromír Čížek a Matěj Zet, krátký bonusový film jako volnou tvorbu natočí Vojtěch Dvořák. Jazykovou poradkyní se stane stejně jako loni Anne Pougnard.
Studenti svou práci završí 5. února v 18 hodin představením pro veřejnost v klubu Divadla Alfa. Vstup na akci je volný.

 

Divadlo Alfa patří mezi nejúspěšnější české profesionální soubory hrající nejen pro děti a mládež. Na svém kontě má řadu cen z mezinárodních i tuzemských přehlídek, o oblibě divadla svědčí vyprodaná představení na domovské scéně v Plzni a časté hostování doma i v zahraničí. V sezóně 2009 – 2010 zatím Alfa představila divákům dvě ze čtyř plánovaných premiér: „Pohádku z kouzelného mlýnku“ Mileny Jelínkové a akční loutkovou podívanou „James Blond“ v režii Tomáše Dvořáka.

 

 

 

 

 

 

 

V případě zájmu Vám rádi poskytneme další informace na níže uvedených kontaktech.

 

Tiskový servis

Daniela Vítová
Agentura Public Eye s.r.o.
mobil: 00420 603 736 159
e-mail: d.vitova@volny.cz
www.divadloalfa.cz



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.