Jasná Páka – Stará vlna s novým obsahem, Brno

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 21. 04. 2013

Jasná Páka vyjela na turné nesoucí název Stará vlna s novým obsahem. Turné čítá pouze pět zastávek a kapela jej zakončí 21. 4. v Praze v Paláci Akropolis. Ještě předtím ale legendární seskupení přijelo do Brna, konkrétně 18. 4. na Flédu.


Název turné odkazuje na článek z roku 1983 („Nová vlna se starým obsahem“), který způsobil ukončení činnosti Jasné Páky, a od jeho vydání uplynulo 30 let. V trochu pozměněném složení kapela pokračovala pod názvem Hudba Praha, ale ta ‚pravá‘ Jasná Páka vstala z mrtvých až v roce 2008. Z původní sestavy zbyl Michal Ambrož, David Koller a Vladimír Zatloukal. Frontmana Dádu Albrechta nahradil fyzický básník Petr Váša a dále se ke kapele přidal Radovan Jelínek (kytara, housle, klávesy, zpěv), Marta Minárik (baskytara), Petra Studená a Magdalena Ambrožová (zpěv).

 

 


Krátce před osmou hodinou, kdy měl koncert začít, se David Koller procházel poloprázdným klubem a Petr Váša seděl na pivě opodál v hospodě. Klub se ale postupně zaplňoval, a když po půl deváté zazněly první tóny, byla už návštěva slušná. Věkový průměr návštěvníků byl podle očekávání nad třicet let, přesto se v sále našli i mladší příznivci.

 

 


Zdálo se mi, že David Koller nebyl příliš ve své kůži – z jeho výrazu šlo poznat, že se asi necítí nejlíp. Na jeho výborném výkonu se to ovšem neprojevilo, krom bubnování si zazpíval písně Sedí,pije, Krosnička a Majolenka.


Brněnskou Flédu nejvíce rozpálily pecky typu Špinavý záda, Ryba Badys a samozřejmě hitovka Pal vocuď hajzle. Jasná Páka představila i zbrusu novou píseň nesoucí se v pomalejším duchu a celkem třikrát se vracela kvůli přídavkům.

 

 

Současná generace už většinou Jasnou Páku vůbec nezná, proto jsem ráda, že jsem byla vychovaná tak, aby mi tahle kapela neunikla:)

 

 



Autor: Addla - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.