Sedmihorské léto 2013 přiveze legendy do Čech!

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 28. 04. 2013

Po zveřejnění programu festivalu Sedmihorské léto 2013 je každému jasné, že půjde o nejrozsáhlejší a lze říci i nejzajímavější akci na Liberecku. Čtvrtý ročník, který festival posouvá o velký kus výše, letos přinese dvanáct jednotlivých vystoupení v době od května do srpna v režii stálic českého či slovenského nebe, jejichž výběr byl proveden tak, aby si na své přišli opravdu všechny generace.


 Poprvé však Sedmihorky přivítají také hvězdy evropského formátu. Bez nadsázky lze mluvit o legendách, které mají v rádiovém éteru i srdci (nejen) českých posluchačů svá stálá místa. Prvním headlinerem léta 2013 se 11.července stane rakouská skupina OPUS. Kdo by snad chvíli přemýšlel jakou hitovku od nich si má zanotovat, pak se určitě nabízí písně Live is Life, Eleven, Flyin´High a další. Kapela Opus v letošním roce slaví 40.výročí své existence, během roku chystá velké oslavy a vystoupení na mnoha významných zahraničních akcích, ale také své narozeniny oslaví v kruhu svých českých fanoušků na Sedmihorském létě. Jde tak o naprosto jedinečnou šanci pro posluchače skupiny Opus v České republice. Druhý zahraniční headliner se občas v Česku ukáže. Má velkou fanouškovskou základnu a mnoho nesmrtelných hitů na svém kontě. Kapela ALPHAVILLE. Písně jako „Big in Japan“, „Forever Young“ či „Sounds Like A Melody“ není nutno představovat.

 

 

Kromě těchto lákadel však bude důvod Sedmihorské léto navštívit během celého léta. Někomu se trefí do vkusu Fešáci či František Nedvěd v neobvyklém a výjimečném programu s Josefem Náhlovským,někomu zase příjde vhod slovenská legenda žijící v Čechách Miroslav Žbirka. Zpěvák, kterého není nutno představovat, který si drží své místo na slunci již řadu let, na kontě má mnoho různých ocenění a navíc ho „jen tak“ mimo vlastní koncertní „šňůru“ není tak lehké někde vidět a slyšet. Jeho koncert tak bude opravdu lahůdkou přesahující hranice libereckého kraje. Kromě výše jmenovaných přiveze své hity také Janek Ledecký, Hana Zagorová s Petrem Rezkem, Jaroslav Svěcený společně s nadupanou slovenskou skupinou Cigánski Diabli, jejich energií nabité koncerty doslova berou divákům dech.

 

Festival ve velmi příjemném prostředí areálu firmy Kinghouse a Motelu Even otevře 10.května již zmiňovaný hudebně-zábavný program v podání Františka Nedvěda a Josefa Náhlovského, který bude den nato následován dětským dnem – Kinghouse dětem, tentokrát na pirátské téma se vstupemzcela zdarma.

Kromě zmiňovaného místa konání, které každoročně zajišťuje dokonalou, přátelskou atmosféru open-air festivalu (ovšem s krytým hledištěm, takže se deště nemusíte bát), je velkým bonusem také výborná dopravní dostupnost, umístění v centru Českého ráje plném pamětihodností a přírodních krás, nedaleký kemp a mnoho hotelů, privátů a dalších možností ubytování. Je tedy ideální strávit kousek prázdnin v srdci Českého ráje, který skýtá nespočet vyžití a přitom ještě zažít kvalitní kulturu.

Podrobné informace o celém festivaluwww.sedmihorskeleto.cz  nebo na facebookové stránce, kde se dozvíte nejen nejaktuálnější novinky:

https://www.facebook.com/pages/Sedmihorsk%C3%A9-l%C3%A9to-2013-wwwsedmihorskeletocz/196501450391827

 

 



Autor: sedmihor

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.