Den otevřených dveří, letecké záchranné služby v Hradci Králové.

Typ článku: Ostatní články

Datum vložení: 04. 05. 2013

Akci pořádá ZZS KHK ve spolupráci s DSA a.s., Generálním partnerem je Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky.


Úderem 10 hodiny  na ploše heliportu , byla zahájena akce - Den otevřených dveří ,  pro nadšené návštěvníky byly připraveny otevřené sanitní vozy do kterých se každý mohl podívat a zeptat se na cokoliv co ho zajímalo. Na betonu venku stály 2 vrtulníky uvnitř hangáru byly na několika místech připraveny stánky a u každého se děly zajímavé věci jednoznačně nejzajímavější byla masáž srdce na figuríně pro každého kdo našel odvahu si jí vyzkoušet. Figurína byla napojená na počítač , který vyhodnocoval všechny pokusy ať již úspěšné nebo méně úspěšné. U tohoto stánku byl největší počet zájemců.

 

Pro děti byly připraveny omalovánky a odměny za každý namalovaný obrázek.  Za rohem si návštěvníci také mohli prohlédnout takzvaný ostrý vrtulník - tento byl v pohotovostním režimu připravem, kdykoliv odletět za pacientem. POstupně přicházeli další návštěvníci a kždý z nich měl mnoho otázek, které snad všechny byly tento den zodpovězeny a také většina lidí odcházela moudřejších a zkušenějších ať už si vyzkoušeli masáž srdce případně získali odpověď na otázky, které je napadly  při pohledu na všechno tohle záchranářské vybavení.

Ráda bych poděkovala všem organizátorům této velice úspěšné akce a moc doufám , že příští rok se potkáme v Hradci na heliportu znova.



Autor: salajda - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.