Šplhouni

Typ článku: Sport a tělovýchova

Datum vložení: 17. 06. 2013

Tuto neděli se opět po roce v Novém Městě nad Metují šplhalo, účastníci nebyli žádní troškaři, téměř všech 14 závodníků zdolalo 14 metrů.


A nebyla to žádná procházka. Kdo někdy zkusil pár shybů na hrazdě, ví jaká je to dřina. Olympijsko-athénský šplh ale umožňuje používat pouze ruce, tzn. k posunu vpřed musí kluci použít jen jednu ruku. Těch shybů na jedné paži udělají v průměru 30, alespoň to tak odhaduji, příští rok to schválně spočítám.

V Novém Městě nad Metují letos probíhal již 9. ročník v této disciplíně. Před hlavním závodem měla veřejnost možnost si své síly vyzkoušet na 4,5 metrech a mladší ročníky na 3 metrech. Odvážlivců mnoho nebylo, o to větší jim patří potlesk. Kdo nestihl závod v "Nováči", má možnost zavítat do Mladé Boleslavi, kde se uskuteční další závod, který proběhne 29.6. a tentokrát bude ještě o 6 metrů delší.

 



Autor: Eva Skaláková

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.