TZ: ZEMĚ ZASLÍBENÁ: pouze dvě uvedení

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 18. 06. 2013

Skuteční lidé, skutečné příběhy a skutečná místa Kostelce nad Orlicí. Premiérové uvedení autorské inscenace proběhne 21. června v Kostelci nad Orlicí, repríza pak 26. června v pražském Divadle Archa.


ZEMĚ ZASLÍBENÁ

premiéra 21. 6. 2013 v 18:00 | SK Rabštejn, Kostelec nad Orlicí
repríza 26. 6. 2013 v 19:00 | Divadlo Archa, Praha
 
 
Autorskou inscenaci Země zaslíbená připravil přímo v Kostelci nad Orlicí umělecký tým Divadla Archa v čele s režisérkou Janou Svobodovou. Inscenace vznikala po dobu jednoho roku formou dílen v uprchlickém táboře, na kosteleckém náměstí a v ZŠ Gutha-Jarkovského.

V představení se na scéně vedle profesionálních umělců setkají představitelé jednotlivých místních společenství – českých starousedlíků, romské komunity a žadatelů o azyl z uprchlického tábora.

Těšit se můžete na podívanou plnou hudby, na scéně vystoupí kapela složená z hudebníků Allstar Refjúdží Bandu a místních hudebníků a pěvecký sbor složený z místních dětí. Vaše smysly jistě uchvátí i video projekce nebo technika živé kresby.  Více o představení
 
TRAILER z příprav:
 
 
Scénář a koncepce: Jana Svobodová, Philipp Schenker a Ondřej Hrab
Dramaturgická spolupráce: Lonneke van Heugten
Tvůrčí tým: Jana Svobodová, Philipp Schenker, Jan Burian, Jaroslav Hrdlička, Michael Romanyschyn, Jing Lu, Petra Čechová, paní Halušková, Hanička Charvátová, Hanna Sharypa, Yauhen Sumouski a mnoho dalších.
Sborové zpěvy nastudoval: Ted van Leeuwen
Sbor: děti ze ZŠ Gutha-Jarkovského, děti z družinky paní Haluškové
Kapela: hudebníci kapely Allstar Refjúdží Band a místní hudebníci
 
Inscenace je součástí evropského projektu Karaoke Europe, do kterého jsou kromě Divadla Archa zapojeni ještě 5eKwartier (Holandsko), Stanica Žilina-Záriečie (Slovensko) a PanoDrama (Maďarsko).

Inscenace vznikala za podpory ZŠ Gutha-Jarkovského Kostelec nad Orlicí, města Kostelce nad Orlicí a SUZ MV ČR. Zvláštní poděkování patří panu Lubošovi Lerchovi, panu Jiřímu Němcovi, paní Soně Luňáčkové a paní Janě Novákové.
 
 
AUTOBUSEM ZA ZEMÍ ZASLÍBENOU
Pojeďte v pátek 21. 6. na premiéru autobusem z Prahy do Kostelce nad Orlicí!
Odjezd z Prahy (ulice Na Florenci) v 15:00 | Příjezd do Kostelce (Palackého nám.) v 17:00
Představení začíná v 18:00 v SK Rabštejn na Palackého náměstí.
Odjezd z Kostelce (Palackého nám.) ve 21:00 | Příjezd do Prahy (ulice Na Florenci) ve 23:00

Omezená kapacita! Rezervujte si místo v pokladně Divadla Archa do pondělí 17.6. Vstupenka na představení je zároveň jízdenkou na autobus. Vstupné na představení Země zaslíbená v SK Rabštejn je dobrovolné!
 
Vstupenky na reprízu v Praze jsou za 120,-/60,- v předprodeji v pokladně Divadla Archa.
 

 

 



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.