TZ: Jiří Mádl a Clémence Thioly opět spolu po několikaměsíční odluce

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 17. 07. 2013

Hlavní protagonisté nového česko-slovenského filmu Clémence Thioly a Jiří Mádl jsou opět spolu. Sešli se spolu s dalšími tvůrci filmu Colette – Milanem Cieslarem, Wandou Hrycovou, Andrejem Hrycem a zástupci koproducenta – Jaroslavem Kučerou a Kristiánem Sudou z ČT.


Colette je výpravné strhující drama o síle lásky a touze po svobodě režiséra, scénáristy a producenta Milana Cieslara podle knižní předlohy Arnošta Lustiga. Cieslar ke spolupráci s Mádlem a Thioly říká: „Oba dva jsou profesionálové, takže jsme měli čtené zkoušky, pak zkoušky v dekoraci před natáčením. Oba dva prostudovali dobové materiály k filmu tak, že sami dbali o detaily - třeba ke kostýmu, situaci. To režiséra potěší.“ K tomu, co bylo pro něj nejobtížnější, dodává: „Určitě režírování tak emočně složitého příběhu v angličtině. Díky obsazení zahraničních herců, jsme komunikovali s Jiřím Mádlem i kameramanem anglicky. A zároveň natáčení v tomto jazyce, prvotní verze totiž byla anglická. To bylo pro mě novum.“

 

Ve filmu dále hrají: Andrej Hryc, Ondřej Vetchý, Helena Dvořáková, Zuzana Maureryová, Bára Kodetová, Daniel Brown a další.

 

 

Film Colette právě podstupuje dabing do češtiny a poslední úpravy. Studio UPP provádí ve filmu více jak 220 složitých triků, v nichž poprvé diváci uvidí na plátně skutečný rozměr Osvětim – Birkenau. Za zmínku stojí účast hollywoodského skladatele Atli Örvarssona (Piráti z Karibiku, Myšák Stuart little a další), který pro Colette zkomponoval znamenitou hudbu.

 

Film Colette vstoupí do kin 12. září 2013, více informací již brzy na www.colette-film.cz.



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.