V Hostíně u Kovářova znovu zavládne divadelní léto

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 31. 07. 2013

V malebném koutu jižních Čech, kousek od Orlické přehrady se na louce v Hostíně u Kovářova odehraje už třetí ročník divadelní přehlídky „Hostínské divadelní léto 2013“.


Již tradičně je první den věnován koncertu populární hudby. Letos vystoupí Petra Janů s kapelou Golem a její mimořádný hlas nás provede hity, hluboce zapsanými do historie českého popu. Koncert bude ve čtvrtek 8. srpna 2013 večer.

 
V dalších dnech nás čekají populární herci a divadelní kusy, které jsou v Praze většinou beznadějně vyprodané. V pátek 9. srpna 2013 nás navštíví Chantal Poullain s Jiřím Schmitzerem a provedou nás hrou Petera Darrella „Na vaše riziko!“. V pražském Divadle Ungelt s ní sklízejí veliké ovace.
 
Na sobotní večer 10. srpna připravila agentura Harlekýn oblíbenou hru od Roberta Thomase „Turecká kavárna“. Uvidíte v ní Naďu Konvalinkovou, Janu Bouškovou, Václava Vydru a Matěje Hádka. Jde o povídkovou hru, takové tři komediální skoro detektivky z Paříže. Sobotní večer je tady zasvěcen napětí a humoru.
 
 
A poslední – nedělní večer 11. srpna je věnován hře Leonarda Gershe „Motýli“. Uvidíte v ní Vojtu Kotka, Janu Strykovou, Valerii Zawadskou a Jaroslava Slánského. Hra plná humoru a nečekaných poznání se snaží odpovědět na otázku „Co je víc? Milovat, nebo být volný jako motýl?“
 
Koncert slavné zpěvačky a tři večerní divadelní hody se známými herci, to bude letošní „Hostínské divadelní léto 2013“. Ale ani děti nepřijdou zkrátka. Sobotní dopoledne jim Hynkovo hravé divadlo předvede známé Werichovo „Fimfárum“, odpoledne pak soubor Kovářovská opona zahraje „Tajemství staré bambitky“. A konečně nedělní dětské odpoledne zaplní postavy zvířat z jednoho venkovského hospodářství. Autorka Hana Lamková přepsala svůj úspěšný televizní seriál do hry pro nejmenší a tak uvidíte jak „Matylda zasahuje – aneb povídačky naší kačky“. V mnoha postavách se vystřídají Milada Bendářová, Zdeněk Košata, Tomáš Racek, Pavla Drtinová, Kristýna Kudrnáčová, Martin Jurajda a Josef Zýka. Na dětských hrách se pobaví i dospělý doprovod.
 
 
Tak nezaváhejte, zatímco všude okolo se zdražuje, ceny letošních vstupenek jsou nižší než ty loňské a VIP vstupenka na všechna představení je mimořádně výhodná.
Podrobnosti včetně předprodeje najdete na stránkách www.divadlovhostine.cz.
 
Organizátor divadelní přehlídky pan Václav Bláha ujišťuje: „Hraje se za každého počasí!“ Hosté z daleka mohou zdarma tábořit hned vedle divadelního stanu, celé zázemí včetně parkovišť a sprch bude pro hosty divadelní přehlídky opět zdarma. Fungovat bude profesionální bar s vlídnými cenami, můžete se u nás i dobře najíst a po každém představení bude autogramiáda s účinkujícími.
 
Divadelní léto v Hostíně u Kovářova je náš tip: dobře se pobavíte!
 


Autor: V3netCZ

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.