Divadlo Kámen: Agamemnón – premiéra

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 09. 12. 2013

Praha – V Divadle Kámen se 12. prosince 2013 odehraje premiéra hry Agamemnón s podtitulem „improvizovaná noční cesta domů s mykénskými starci a jejich vládci; sluncem sežehlé hory, olivové háje; váhavý doprovod, který nemůže vědět, kde se stala chyba; čtení / vyprávění / kamenně strukturovaná improvizace / váhavé housle, váhavý saxofon“.


Kostru večera tvoří čtení krátkých úseků podle Aischyla v překladu Josefa Krále a improvizovaný popis děje a jeho okolností. Do této kostry je zasazena zcela volná improvizace, u níž není předem nic stanoveno.

V Agamemnónovi se pokoušíme propojovat klasiku s čerstvostí okamžiku, klasiku s dnešními zmatky uvnitř dnešních lidí“, komentuje hru režisér a zároveň herec Petr Macháček.

Hrají B. Šabartová, Z. Brychtová, L. Chadimová, L. Záveská, J. Pokorný, J. Kubíček, P. Macháček

Další informace jsou k dispozici v aktualitě na stránkách divadla www.divadlokamen.cz.

 

O Divadle Kámen

Divadlo Kámen (pražské autorské divadlo) se zaměřuje na nové, opomíjené a neobvyklé formy činohry. Pracuje především s fyzickým vnímáním činohry a její hudebností, minimalistickými postupy, souběhem motivů ve více rovinách, improvizací jazzového typu, nesvázaným osobnostním herectvím.

V roce 2013 vydalo Divadlo Kámen knihu mapující svou vlastní existenci v letech 1998-2012 a v rámci festivalu „...příští vlna/next wave...“ bylo uděleno ocenění "osobnost roku" Petru Macháčkovi - zakladateli, hlavnímu autorovi a režiséru divadla.

Stálá scéna Divadla Kámen je v Praze-Karlíně na adrese Nekvasilova 2.

 

Další informace:

Helena Macháčková, Zdeňka Brychtová

telefon: 606 167 399, 605 011 533, e-mail: helena.hedvika@divadlokamen.cz , zdenka@divadlokamen.cz



Autor: Divadlo Kámen

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.