TZ: Ski areál Kouty – nové středisko pro rodiny

Typ článku: Sport a tělovýchova

Datum vložení: 07. 01. 2014

Většina českých středisek oslovuje na prvním místě rodiny s dětmi. Je to dáno zejména charakterem hor, kde nejsou kopce na to, aby se na nich mohl uspokojit náruživý lyžař. Na lyžařské mapě ČR se od letošní sezóny objevilo lyžařské středisko, které nabízí výborné podmínky pro rodiny, ale stejně tak i pro výborné sportovní lyžaře. Mimo jiné se může pochlubit jednou z nejdelších sjezdovek v ČR!


Ski areál Kouty se doposud profiloval jako vyloženě sportovní středisko s nabídkou zejména ostřejších tratí. Krásné, dlouhé a sportovní sjezdovky s nejmodernější a nejrychlejší sedačkovou lanovkou v Česku, výborné zázemí, letos završila třešinka. Nebo spíše obří třešeň! Přes tři kilometry dlouhá rodinná sjezdovka. Její délka 3050 metrů znamená, že se řadí mezi nejdelší sjezdovky v celé České republice, přičemž na Moravě je vůbec nejdelší. Překonává převýšení 520 m, osloví tedy i slabší lyžaře, kterým nabídne bezpečný a dlouhý lyžařský výlet. Prochází novým lesním průsekem a poslední širokou část obsluhuje nový 700 metrů dlouhý vlek.


Malé děti můžete svěřit do nového dětského parku, kde operuje specializovaná lyžařská škola. Nový areál disponuje jak pojízdným kobercem, tak lanovým vlekem, je bezpečně ohrazen, aby se zamezilo nebezpečí střetu s jiným lyžařem. V blízkosti je café bar a restaurace, takže rodiče mohou sledovat výuku dětí od kávy nebo jídla ze slunné terasy. Dětský park je plně vybaven nejmodernějšími pomůckami pro výuku dětí.


Až děti opustí brány lyžařské mateřské školky a ojezdí si nejdelší sjezdovku na Moravě, čeká nejen na ně zcela nový snowpark. Ten vyrostl mezi přibližovákem a sedačkovou lanovkou.


Sjezdovky, na české poměry nadprůměrně dlouhé a strmé, už asi není potřeba blíže představovat. Tedy jen stručně: dvě hlavní tratě o délce více než dva a půl kilometru a šířce více než 50 m mají převýšení přes 500 metrů. Doprovází je expresní 6sedačka s nejvyšší kapacitou u nás. Celková délka sjezdových tratí je 11,5 km.


Na své si ale přijdou i běžkaři. U horní stanice lanovky je totiž výchozí bod pro běžecké trasy Stadion a Mravenečník. Trasy se nachází v nadmořské výšce 1100 - 1330 m n. m., a nemají tedy problémy s nedostatkem sněhu, vedle toho nabízejí i parádní výhledy na hlavní hřeben Jeseníků včetně Pradědu. Okruh Stadion (2,5 km) vede nádhernou přírodou kolem atraktivní vodní nádrže Dlouhé Stráně, která drží vodu pro moderní přečerpávací elektrárnu. Okruh Mravenečník je už delší výlet (15 km) a je dále propojen s dalšími běžeckými trasami v Hrubém Jeseníku. Něco mezi je pak trasa Medvědí hora, která v délce 9,5 km vede napříč lyžařským areálem.


Navíc se ve skiareálu každý ambiciózní lyžař může zúčastnit soutěže o nejaktivnějšího lyžaře. Odbavovací systém totiž eviduje a analyzuje každý průchod turniketem, takže se po lyžování dozvíte, kolik přesně jste toho najezdili. A nejen za den, ale i za celou sezonu! Staňte se vítězem sjezdového maratonu!

 

Více informací na www.kouty.cz.
 



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.