TZ: Plzeň 2015 spouští projekt EVERFUND - jak získat pro svůj projekt nejen finance, ale i jinou podporu

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 08. 05. 2014

Pod mottem „Sdílíme zdroje“ spouští společnost Plzeň 2015 projekt s názvem EVERFUND. Webová platforma má za cíl pomáhat na svět unikátním nápadům z různých oblastí kultury, kreativních odvětví a sociálního podnikání. Funguje na principu takzvaného crowdsourcingu, tedy systému komunitní spolupráce, kdy se na realizaci projektů podílejí přispěvatelé drobnými finančními částkami nebo svým časem, znalostmi, materiálem. Do projektu mohou vstoupit i komerční partneři a využít ho jako nástroj k plnění společenské odpovědnosti a efektivně cílenému sponzorství.


Oproti serverům, které na podobné bázi v ČR i ve světě fungují, je Everfund výjimečný možností získat nejen potřebné finance, ale i jinou formu podpory - např. spolupracovníky, sponzory a sympatizanty. Ti se mohou zapojit svými schopnostmi, kapitálem, zapůjčením vybavení, prostor nebo dobrovolnickou výpomocí. „Everfund je ideální šancí pro mladé začínající podnikatele i zkušenější kreativce, co hledají podporu pro své nápady. Nejde jen o internetovou platformu, ale o vytvoření komunity lidí kolem ní, kteří mají chuť něco dělat, navazovat spolupráci a zdokonalovat se. Je to jedna z mnoha věcí, které vznikly díky projektu Evropské hlavní město kultury, ale budou pokračovat i po roce 2015 a pomohou tak v Plzni vytvářet a udržovat tvůrčí prostředí,“ vysvětluje manažer projektu Everfund Ondřej Kašpárek. „S lidmi se zajímavými nápady se osobně scházíme, pomáháme jim vymyslet, s kým by bylo dobré spolupracovat, jaké odměny nastavit pro přispěvatele, jak oslovit co nejvíce lidí,“ dodává Kašpárek.
 
Své projekty do Everfundu již přihlásili například skauti, kteří vybírají prostředky na rekonstrukci shořelé klubovny v Českém údolí, dokumentarista Bohdan Bláhovec s filmem o tom, jak se Plzeň stává Evropským hlavním městem kultury, organizátoři festivalu Živá Ulice s projektem vysázení stromů na plzeňském náměstí či pořadatel DIY koncertů Roman Werner.
 
Projekt běží na webu http://www.everfund.cz.

 



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.