TZ: 11. Fresh Film Fest letos proběhne v druhé polovině září a odhalí Krásné nové světy

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 14. 05. 2014

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Fresh Film Fest zaměřeného na debutovou a studentskou tvorbu proběhne v pražských kinech místo obvyklého termínu na konci srpna nově od 17. do 21. září 2014.


Hlavním mottem festivalu se stane téma Krásné nové světy, inspirované literární klasikou Aldouse Huxleyho „Brave New World“. Fresh Film Fest se zaměří na to, jak ovlivňuje rozvoj technologií filmovou řeč a filmová poselství. “Natáčejí se filmy, kde se počítačovou technologií dotvářejí celé lokace a současně je možné vzít si jen foťák nebo mobil a stvořit film i bez rozpočtu a štábu. Otevírá to úplně nové možnosti a sféry kinematografie. Jako když se otevřou hranice a vy najednou můžete jet kam chcete. Záleží na tom, co tam chcete dělat, a kolik invence si dáte do kufru”, vysvětluje volbu tématu umělecký ředitel Fresh Film Festu Jan Stehlík. 
 
Jakými cestami se tedy vydávají a mohou vydávat začínající filmaři? Co nového nabízejí? Jsme na úsvitu nové platformy filmového poselství nebo nás čeká soumrak v úchvatných, ale prázdných hrách bezbřehých možností přetechnologizovaného světa? Tyto otázky i možné odpovědi bude 11. ročník Fresh Film Festu ve svém programu akcentovat.
 
Kromě hlavní sekce s tématem Krásných nových světů festival nabídne mezinárodní soutěže celovečerních debutů a studentských filmů, oceněné debutové filmy za poslední rok, poctu výrazné filmařské osobnosti, experimentální program, nová media, workshopy, master classy, koncerty a výstavy. Konkrétní program bude postupně uveřejňován na www.freshfilmfest.net
 
Připomenutí předchozích dvou ročníků připravil na květen festival ve spolupráci s Velvyslanectvím USA projekcemi tří snímků z americké produkce, které získaly v minulých letech na FFF ocenění:
13. května snový film o létě z arizonského předměstí Pavillon (Cena za nejlepší film sekce Fresh Generation 2012) 
27. května realistické a sirové drama z nápravného zařízení pro mladistvé Coldwater (Cena diváků 2013)
28. května úžasně natočenýkřehkýpříběh o konci dospívání dvou bratrů Hide your smiling faces (Zvláštní uznání v sekci Fresh Generation 2013).
Projekce proběhnou vždy od 18h v Americkém centru, Tržiště 13, Praha 1.       

 



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.