TZ: Užijte si v Miroticích rodinný festival divadla a hudby

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 16. 06. 2014

MIROTICE (PÍSECKO) – Dvoudenní divadelně - hudební festival pro malé i velké MIROTICKÉ SETKÁNÍ LOUTEK A HUDBY vstupuje již do 11.ročníku. Za uplynulou dekádu si vybudoval nezpochybnitelné postavení na kulturní mapě jižních Čech, o čemž svědčí i fakt, že byl již pošesté vybrán a zařazen mezi "Zvlášť významné akce Jihočeského kraje za rok 2014" a získal záštitu hejtmana Jiřího Zimoly. Letošní ročník proběhne 8.– 9. srpna opět v útulném prostředí na ostrově u Dolejšího mlýna.


Festival se snaží propojovat dětský svět s dospělým, a proto jeho zakladatel a impresário Ladislav Loisa Tomeš vybírá představení, která se dají označit jako rodinná, aby zaujala dětského i dospělého diváka současně.

 

„MIROTICKÉ SETKÁNÍ“ též připomíná a oslavuje významné mirotické osobnosti. Především malíře Mikoláše Alše a legendárního loutkáře Matěje Kopeckého. Každoročně jsou přítomni jejich potomci, malíř a fotograf Jaroslav Mikoláš Vojna a Virginie Josefa Hněvkovská – Kopecká, kteří festival aktivně podporují. Tradičně se zde setkávají nejenom herci a muzikanti, ale i výtvarníci, fotografové, novináři, sochaři, řezbáři a další zajímaví lidé. Diváci přijíždějí nejen z celé republiky, ale i ze zahraničí.

 

A na koho se mohou návštěvníci letošního ročníku těšit? Na stálici festivalu - vyhledávané

a oblíbené Divadlo Víti Marčíka a další divadelní soubory - Harmonika, Dno, Já to jsem, Damúza, Divadlo pro malý, Lokvar, Mime Prague. Z hudebních skupin pořadatelé lákají

na populární Vypsanou fixu, na kapelu Znouzectnost, která přiveze dlouho očekávanou novou desku, písničkáře Montyho nebo kapelu Helemese a Pískomil se vrací.

 

Součástí kulturního programu je bohatý doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit například na baletní vystoupení taneční školy Flash dance Labuť, výstavu obrazů Petra Hilského, horolezeckou stěnu, plavbu na lodičkách, výtvarné dílny, Golema v životní velikosti, soutěže spolku Ententyky, trampolínu nebo malování na obličej.

Chybět nebude ani domácí občerstvení,“ říká Ladislav Loisa Tomeš, který si velmi cení nasazení všech svých kamarádů při náročné organizaci festivalu. „Bez podpory dobrovolníků, úřadů, podnikatelů a živnostníků by festival nemohl existovat. A za to bych jim chtěl velmi poděkovat,“ dodává Ladislav Loisa Tomeš.

 

 

Veškeré další informace naleznete na stránkách www.mirotickesetkani.cz



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.