Alternativní Henry Lee Fest 2014 láká své příznivce na české i zahraniční hudební stálice

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 21. 06. 2014

Přípravy na druhý ročník Henry Lee Festu, alternativního festivalu, který je věnován postavě z písní Nicka Cavea – Henrymu Lee, jsou v plném proudu. Potvrzeni jsou i headlineři letošního ročníku. Program tak rozšíří Austran Mick Harvey a berlínští The Ministry Of Wolves.


První tóny písní se rozezní melancholickým prostředím Tovární haly Zbrojovka Brno, které vytváří ideální kulisu celé akce, 27. září 2014 od 17 hodin. Snahou pořadatelů je vytvořit zcela novou tradici avantgardně laděného festivalu. 

 

Henry Lee Fest nabídne přehlídku vynikajících muzikantů. Přivítá hudebníka-multiinstrumentalistu, producenta a skladatele Micka Harveye, který tvoří spolu s Alexanderem Hackem, Danielle de Picciotto a Paulem Wallfischem formaci The Ministry Of Wolves. Kapela vydala letos v březnu album s názvem Republik der Wölfe, které je inspirováno pohádkami bratří Grimmů. 

 

Představí se také Vladimír Mišík s kapelou ETC, nejvýraznější osobnost české populární hudby již od 60. let 20. století. Jeho tvorba ovlivnila celou řadu umělců, a to nejen z hudebního prostředí. Muzikanti společně vystupují pod značnou ETC již od roku 1974. I přes celou řadu personálních změn a dvouletý zákaz činnosti v 80. letech koncertují dodnes. 

 

Chybět nebude ani vynikající česká post punková hudební skupina The Prostitues, která vznikla na podzim roku 2004. Debutové album Get Me Out of Here bylo jedením z nejzásadnějších počinů roku na domácí scéně. Kapela si díky němu vysloužila několik nominací. Následující dvě alba byla neméně úspěšná a v současné době se objevují informace o připravované čtvrté desce, která by měla vyjít letos na podzim.

 

Hudební nadšenci se mohou těšit také na legendu české alternativy MCH Band s Mikolášem Chadimou či Velvet Underground Revival Praha

 

Na druhé stagei předvedou své umění mladé kapely My Dead Cat, Gerda Blank (NZ), Wild Tides a Boy. Po skončení živých koncertů následuje afterparty spolu se Stevem Morellem, zakladatelem berlínského labelu Pale Music a s Kayem Buriánkem a Tvzexem (Bounce! Bounce!). 

 

Předprodej vstupenek byl již zahájen a zajišťují je sítě Ticketpro, Ticketportal a Ticketart, hlavní brněnský předprodej probíhá v Indies. 



Autor: Tomáš Rejtek

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.