Colours of Ostrava 2014 - den druhý

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 19. 07. 2014

V pátek se festivalový program rozjel naplno, hlavní hvězdou druhého dne byla oblíbená francouzská zpěvačka ZAZ. Na návštěvníky však čekaly také divadla, besedy či živé vysílání hudebního pořadu Tečka páteční noci.


Již druhý den bylo jasné, že Colours of Ostrava má nový návštěvnický rekord. Kolem 36 tisíc lidí zaplnilo rozlehlý areál Dolních Vítkovic až v odpoledních hodinách, v poledne se po areálu pohybovali převážně jen ti šťastlivci, kteří si stihli zajistit místo v Gongu na divadelní souboj gigantů – Komediograf versus Besídka Divadla Sklep.

 

 


V parném pátečním odpoledne přišly vhod důmyslně nainstalované ostřikovače i projíždějící a kropící hasičské auto, ani to však nezabránilo celkem velkému prášení z některých cest. Fanoušky populární Vypsané fiXy však prach nezastavil a vytvořili před druhou stage slušný kotel. Kapela před nedávnem vydala nové album Krásný smutný den a oslavila ‚návrat ztraceného syna‘ – basák Mejn z fiXy nejprve odešel, ale po pár měsících se zase vrátil. Vypsaná fiXa odehrála svůj klasický koncert, nechyběla ani píseň pro Michala Hrůzu v podobě Legendárních ledňáčků.


Korben Dallas – kapelu, která je na Slovensku stále populárnější, čeští fanoušci teprve pozvolna poznávají. Přesto se jich před pódiem sešlo dostatek, avšak posléze vyšlo najevo, že většina je právě ze Slovenska. Korbeni kromě barvy hlasu charismatického frontmena zaujali také svým nadšením, že si na Colours mohou zahrát. Ti, kteří viděli kapelu poprvé, určitě nelitovali, o čemž svědčil i velký zájem o CD po skončení koncertu.


Jako výborný nápad hodnotím scénu České televize, kde si mohli návštěvníci odpočinout u programu ČT 24 – v sedm hodin se jich tam na zprávy shromáždilo opravdu hodně. Po osmé hodině pak na vedlejším pódiu proběhlo živé vysílání hudebního pořadu Tečka páteční noci, kde vystoupila mimo jiné ředitelka festivalu Zlata Holušová, generální ředitel ČT Petr Dvořák, skupina Gipsy.cz a další.


Dlouho před 22.15 postávali před hlavní pódiem fanoušci čekající na vystoupení Francouzky ZAZ, která přijela na Colours již podruhé. Před dvěma lety se tehdy ještě neznámá zpěvačka stala největším překvapením festivalu, letos patřila naopak mezi největší lákadla. Tentokrát se vybavila i množstvím českých vět, které v průběhu koncertu s mírným úsilím četla, za což samozřejmě sklidila ovace. Jinak mluvila pouze francouzsky a nijak ji neznepokojovalo, že většina nerozumí.

ZAZ před dvěma lety prohlásila, že na Colours odehrála svůj životní koncert a ráda se do Ostravy vrátí. Svůj slib splnila a opět uhranula svým bezprostředním vystupováním a naprostou přirozeností.

 

   


Festival Colours of Ostrava pokračuje v sobotu, kdy vystoupí například hvězdný Robert Plant a angličtí Bastille.


Report z prvního dne ZDE.


Foto: Yvetta Stranská



Autor: Addla - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.