Colours of Ostrava 2014 - den třetí

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 20. 07. 2014

V sobotu byl největším tahákem Robert Plant, následovaný britskými Bastille. Českou scénu reprezentoval například Dan Bárta, Bára Hrzánová a WWW Neurobeat.


V tropickém počasí odstartoval program na hlavní stage Dan Bárta a Illustratosphere, který svou příjemnou a sofistikovanou hudbou načal parné odpoledne. Ve stejnou dobu sklidila na vedlejší stage nečekaný ohlas i Bára Hrzánová s kapelou Condurango, která ukázala, že je krom výtečné herečky také obstojnou zpěvačkou a nabídla veselou hudbu doprovázenou vtipnými texty.

 

 

Slovenská kapela Bijou Terrier je v Česku známá hlavně díky spolupráce s oblíbenými Horkýže Slíže, proto si na Radegast Czech stage našlo cestu dostatek fanoušků, nicméně dovolím si odhadovat, že jejich slavnější kamarádi hrající v neděli na hlavní stage budou mít kotel mnohem větší.


WWW Neurobeat si opět na koncert pozvali bubenického mága Pavla Fajta a odehráli svůj osobitý set plný písní z nejnovějšího alba Atomová včela. Frontman Ondřej Anděra měl sice ortézu na vykloubené rameno, to ho však nelimitovalo ve svých typických pohybech. Pavel Fajt dodal elektronické hudbě a samplům ten pravý ráz, do čehož Anděra zpíval či recitoval neobvyklé texty plné hrátek se slovy.

 

Největší hvězdou soboty i celého festivalu byl samozřejmě Robert Plant se svou kapelou Sensational Space Shifters. Kdo čekal koncert plný písní Led Zeppelin, musel být zklamaný, protože Plant samozřejmě nepřijel proto, aby dělal jakýsi revival slavné skupiny. Na Colours prezentoval převážně svou samostatnou tvorbu, předvedl i dvě ukázky z připravovaného alba. Pár písní Zeppelinu však také zaznělo, ovšem v poněkud upraveném podání. Že Plant sklidil úspěch, snad není třeba zdůrazňovat.

 

 

Sobotní program na hlavní scéně uzavírali britští Bastille, tedy kapela, která v posledních dvou letech zažívá raketový vzestup. Mladí kluci v čele se zpěvákem Danem Smithem dobývají i česká rádia a troufám si tvrdit, že za pár let budou i v Česku ohromně populární. Zatím se s nimi tuzemské publikum seznamuje, i když samozřejmě slušný kotel fanoušků (resp. převážně fanynek) měli i na Colours. Nutno poznamenat, že naživo znějí písně mnohem lépe než z alba či rádia, proto mě jejich vystoupení velmi příjemně překvapilo a řadím jej k jednomu z vrcholů festivalu.

 

 


Na závěr uvádím, že kromě hudebního programu nabízí festival také prohlídku vysokých pecí, která umožňuje návštěvníkům vyjet speciálním výtahem na vrchol pece a prohlédnout si areál i celou Ostravu z výšky. Prohlídku určitě doporučuji, výhled je opravdu fascinující.

 

V poslední festivalový den zahraje The National, John Buttler Trio a očekávaný John Newman


Foto: Ivan Prokop (1-4), Yvetta Stranská (5)


Report z prvního dne ZDE, report z druhého dne ZDE



Autor: Addla - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.