AMERICAN CLASSIC CARS NA VÝSTAVIŠTI ČERNÁ LOUKA V OSTRAVĚ

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 07. 08. 2014

Na výstavě amerických veterán AMERICAN CLASSIC CARS letos najdete i Cadillac a Buick z doby afiánského bosse Al Capone! Originální americké veterány se zdobným chromem, s obrovskými motory a prostornými sedadly budou k vidění na Výstavišti Černá louka v Ostravě od 16. června do 31. srpna 2014


 Na výstavě  budete moct spatřit kolekci historických motocyklů světových značek. Zajímavostí výstavy bude srovnání výroby amerických veteránů s výrobou vozů československé a sovětské produkce. Sportovní nadšence jistě potěší i sportovní vozy, těšit se můžete např. na značky Mustang, Cobra, Corvette a další. Vystaven bude také Buick z roku 1954, který jel slavný závod v Jižní Americe. Tou pravou třešničkou na pomyslném dortu bude Cadillac z roku 1938, z doby působení největšího mafiánského bosse Al Capone.

Vystavených bude 45 - 50 vozů od roku výroby 1938 až 1980. Zastoupeny budou všechny velkéautomobilky, které v uvedených letech produkovaly, ale i méně známé nebo dnes již zaniklé značky. Součástí American classic cars bude výstava malých aut amerických značek a také výstava dobových doplňků a součástí vozů. Příznivci a nadšenci temna se mohou těšit na expozici ,,Zombie".

Pro návštěvníky je připravená soutěž o tři hodnotné ceny. Účastníci výstavy American classic cars se mohou zapojit do hlasování o nejkrásnější veterán. Výherce čekají lákavé ceny - víkendový wellness pobyt v hotelu Odra pro 2 osoby s polopenzí, možnost hodinové projížďky vybraným veteránem po Ostravě a roční předplatné časopisu Chrom Plameny - jediného odborného časopisu v ČR zaměřeného na americká auta. Pro děti je připravená soutěž ,,O nejhezčí lego model amerického veterána" a soutěž v kreslení.



Autor: Ostravské výstavy

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.