TZ: Jasná Páka No sex No drugs Tour 2014

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 15. 09. 2014

Legenda české nové vlny, skupina JASNÁ PÁKA, vyráží na své podzimní No Sex No Drugs Tour 2014. Kromě legendárních hitů kapela představí i své zbrusu nové album s názvem Černá deska.


Skupina Jasná Páka vznikla v roce 1981 a za necelé tři roky se stačila nesmazatelně zapsat do dějin českého rocku divokou energií a zlostným vzdorem, který k vyjádření nechuti ke komunistické normalizaci nepotřeboval žádná politická prohlášení. V původní sestavě kapely hráli: Michal Ambrož - kytara, zpěv, David Koller - bicí nástroje, zpěv, Vladimír Dáda Albrecht - zpěv, harmonika, Bohumil Zatloukal - kytara, zpěv, Jan Ivan Wünsch - basová kytara, Josef Janda - klávesy, Markéta Vojtěchová a Ivana Fraňová - zpěv. Po nechvalně známé oficiální kampani proti novovlným skupinám v březnu 1983 kapela zanikla, ale po půl roce se objevila v pozměněném složení jako Hudba Praha.

 

 

V roce 2008 u příležitosti otevření pražského multikulturního centra MeetFactory se Michal Ambrož a David Koller rozhodli skupinu jednorázově obnovit. Radost ze společného hraní vedla k reinkarnaci kapely. Role frontmana se ujal Petr Váša. kapelu dále tvoří Vladimír Zatloukal, Marta Minárik a Radovan Jelínek. Dnešními ukřičenými holkami z Páky - příznačný doprovodný vokál dívčího dua, ochranná známka kapely - jsou Pája Táboříková a Magdalena Krištofeková, Michalova dcera.

 

 

Jasná Páka objede v rámci turné 14 českých měst, Slováci pak budou mít jen jednu možnost, a to koncem září v Bratislavě. Cena lístků se pohybuje přibližně v rozmezí od 240,- Kč do 400,- Kč a v každém městě mírně liší. Do Brna kapela zavítá přesně v polovině října a zahraje v novém moderním hudebním klubu SONO Centrum.


Dovedete si představit novou Jasnou Páku? Chcete být svědky mezigeneračního porozumění? Zbyl ve vás kus rebela, který má sem tam chuť přestat platit hypotéku a nepřikyvovat každé blbosti? Pak jste potenciálními příznivci Jasné Páky! 

 

 



Autor: Addla - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.