Křest nové desky a vernisáž kapely MIG 21

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 04. 10. 2014

Centrem současného umění DOX se v úterý 30.9. nesl zvuk písní kapely MIG 21, kteří zde zahajovali výstavu u příležitosti vydání nové desky s názvem Album.


Album bylo vydáno deset let po poslední studiové desce Pop Pop Pop. Mezitím MIGové vydali pouze kompilaci Best Of a také živák s LELEK Orchestra, na Albu si tedy dali mimořádně záležet a to nejen po hudební stránce, ale také po stránce výtvarné. Titulní fotografii MIGů na lodi Paprika zachytil na Vltavě Martin Piso a poté ji na plátno několik měsíců vyšívala restaurátorka Radka Kalabisová v prostorách ArtGen Office. Vznik výšivky nafotila Nikol Štrosová a fotografie byly použity do bookletu alba.

 

 

Na úterní vernisáži MIGové v čele se zpěvákem a textařem Jiřím Macháčkem za doporovodu fotografií představili vznik Alba, na terase DOXu představili několik písní z desky a slavnostně ji pokřtili. Byl také odhalen vrchol celé výstavy - výše zmiňovaný vyšívaný snímek. Celá výstava je koncipovaná jako cesta k Albu a najdeme zde tedy fotografie celého procesu.

 

 

Vernisáž byla plná hudby a dobré zábavy a zahájila výstavu, jak se patří. Využijte volné chvíle a přijďte se do DOXu podívat, jak vzniklo Album.

 

 



Autor: Pája Hartmanová - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.