Jeffrey Archer - Cesta slávy

Typ článku: Literatura

Datum vložení: 28. 02. 2010

V pondělí 22.2. 2010 přichází na pulty českých knihkupectví velmi zajímavá kniha Jeffreyho Archera pod názvem „Cesta slávy“.


Kniha obsahuje strhující příběh ze života George Leigha Malloryho, jenž se díky svému snu, který se snažil uskutečnit přes všechny překážky, stal legendou. Záhada okolo jeho výstupu na Mount Everest je dodnes obestřená tajemstvím. Kniha zaujme především mužské čtenáře, kteří se zajímají o horolezeckou tématiku, ale i ty, kteří milují hory samotné. Fascinující čtení plné zážitků vás zaujme hned od začátku.
Jeffrey Archer Titul knihy Jeffrey Archer.
Hlavním hrdinou je George Leigh Mallory, jehož jméno je nerozlučně spojeno s nejvyšší horou světa, Mount Everestem. Jako vůdce anglické výpravy v roce 1922 dovedl expedici až pod Severní Sedlo do výšky 8255m. Při výstupu na vrchol ale došlo k tragédii, při níž zahynulo sedm šerpů. Výprava kvůli svému neúspěchu sklidila v rodné Anglii velkou kritiku. Mallory se k Everestu však ještě jednou vrací…Poslední pokus učiní v roce 1924, ale i se svým kolegou zmizí ve svazích obrovské hory. Malloryho tělo bylo objeveno až v roce 1999. Zdolal či nezdolal vrchol Mount Everestu? Tato otázka je dodnes nezodpovězena. Existují jen domněnky. Ale jméno George Leigha Malloryho se stalo legendou.

 

Autorem knihy je Jeffrey Howard Archer, který má na svém kontě již řadu děl. Tento anglický spisovatel, herec, dramatik a bývalý politik se narodil v Londýně v roce 1940. Zřídil vlastní nadaci Arrow Enterprises, otevřel uměleckou galerii v Mayfairu. Ve svých 29 letech byl zvolen členem parlamentu ve volebním obvodu Louth. Angažoval se proti znovuzavedení trestu smrti. V roce 1992 získal doživotní titul nedědičného šlechtice. Archer je autorem několika bestsellerů, jako například „Kainovo znamení“ a „Čas pomsty“, jakožto krátkých povídek, románů a divadelních her. Cesta slávy je Archerovou 15 knihou, která vychází v češtině.


Rozsah knihy 256 stran press kontakt:
MC 299,-Kč Klára Kolomazníková
Blue Gekko
Elišky Krásnohorské 9
110 00 Praha 1
Tel: +420 602 156 246
email: klara@bluegekko.cz



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.