TZ: Flying Bulls Aerobatics Team v novém složení na Aviatické pouti

Typ článku: Sport a tělovýchova

Datum vložení: 04. 06. 2015

Známá akrobatická skupina Flying Bulls Aerobatics Team, známá zpočátku jako Chrudimská čtyřka a Sky Box, patří neodmyslitelně do programu Aviatické pouti. Nejinak tomu bude i v letošním roce, přesto to současné vystoupení bude premiérové. Na Aviatické pouti se ve dnech 6. a 7. června skupina poprvé představí na nových strojích XtremeAir XA42 a také v pozměněném složení.


„Naše vůbec první veřejné vystoupení se uskutečnilo na Aviatické pouti v roce 1992 a pokud jsme nebyli na zahraničním turné, tak jsme se Aviatických poutí pravidelně zúčastňovali. V loňském roce jsme v Pardubicích měli i jedno z posledních vystoupení na letadlech Z-50LX s premiérou Dua na nových strojích. Bohužel předepsaná životnost Zlinů vypršela a od letošní sezony létáme již na nových strojích XA42. Současně došlo i k pozměnění složení skupiny, která létá v sestavě Stanislav Čejka, Jan Rudzinskyj a Miroslav Krejčí. Celá sestava je uzpůsobena novým letadlům a celkově je létána při vyšších rychlostech, což je patrné na dynamických obratech,“ upřesňuje detaily vystoupení skupiny Flying Bulls Aerobatics Team její manažér Martin Nepovím.
 
Novinkou letošní Aviatické pouti jsou autogramiády pilotů vždy ve stanovených časech. Pro tento účel je vydána speciální podpisová knížka s fotografiemi konkrétních vystupujících letadel. Pochopitelně svůj podpisový čas budou mít i piloti skupiny Flying Bulls Aerobatics Team.
 
Více informací o aktualitách z připravovaného programu lze získat na stránkách www.aviatickapout.cz.
 



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.