TZ: Jedna ze scén připomene konec války

Typ článku: Sport a tělovýchova

Datum vložení: 04. 06. 2015

V letošním roce si celá Evropa připomíná konec druhé světové války na starém kontinentu. Na tuto významnou událost pochopitelně nezapomněli ani tvůrci scénáře letošní Aviatické pouti. Jedna z velkoprostorových scén, které se ve dnech 6. a 7. června odehrají v rámci programu Aviatické pouti, bude představovat střetnutí na samém sklonku války.


„V pozemní části scény se představí četná historická technika jak německých jednotek, tak pochopitelně i jednotek Rudé armády. V letošním programu se bude jednat o největší ukázku, jíž se vedle techniky představí i několik desítek členů klubů vojenské historie v dobových uniformách a s autentickou výzbrojí,“ přibližuje pozemní ukázku Milan Vinš z organizačního štábu Aviatické pouti.
 
Ve scéně budou mít významnou roli samozřejmě letadla, ta nám přiblíží Jan Rudzinskyj, další z členů nepočetného organizačního štábu: „Na obloze německou kolonu doprovodí replika letounu Fi 156 Storch, která se střetne s unikátním sovětským dvouplošníkem Polikarpov Po-2 Kukuruznik. Oba stroje pocházejí ze sbírek mladoboleslavského leteckého muzea. Letecký souboj vyvrcholí střetnutím stíhacího sovětského Jakovlevu Jak-3 s německým Messerschmittem Bf 109. Jakovlev na Aviatickou pouť zavítá z Německa a Messerschmitt, v tomto případě ve Španělsku vyráběný typ HispanoAviación HA-1112Buchón, přiletí z britského Duxfordu.“
 
Více informací o aktualitách z připravovaného programu lze získat na stránkách www.aviatickapout.cz.



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.