TZ: Nový putovní festival Overtone startuje v Riegrových sadech

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 08. 07. 2015

Na české festivalové mapě se objevuje zbrusu nové jméno – Overtone Festival. Ten však není jenom další náplní pro jeden letní víkend. Overtone je netradiční zejména svým konceptem – proběhne čtyřikrát do roka, pokaždé na jiném místě v Praze nebo Brně. Overtone představí vždy tři až čtyři účinkující vybrané tak, aby kvalita převažovala nad kvantitou. První edice se uskuteční už 15. srpna v Riegrových sadech na pražských Vinohradech.


Dramaturgii projektu má pod křídly agentura Fource. Soustředí se na aktuální hudební talenty, primárně v oblasti indie folku, popu, elektroniky či alternativního hip-hopu. Headlinerem první edice bude – přesně v tomto duchu – německé folkotronické duo Milky Chance, jehož virální hit Stolen Dance dobře znají i posluchači v ČR.
Overtone Festival probíhá pod hlavičkou globálního projektu oděvní firmy H&M s názvem H&M Loves Music. Firma je také hlavním partnerem festivalu. O exkluzivní distribuci lístků se postará kulturní server GoOut.cz.

K Milky Chance přibudou další dva zahraniční interpreti a jeden český. Jejich jména budou odhalena již brzy.
 
Předprodej na Overtone Festival startuje již v pátek 3.7. v 10:00. Vstupenky bude možno pořídit v první vlně za 590 Kč, poté za 690 Kč.

Co: Overtone Festival, nový putovní festival, 4x do roka na různých místech v Praze a Brně
Kdy: 1. edice - 15.8.2015, Riegrovy sady, Praha
Kdo: Milky Chance + další
Proč: Nový koncept, soustředění na kvalitu než kvantitu, ne jedna velká akce, ale více menších, místo zavedených jmen nové talenty



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.