TZ: Nový videoklip kapely Ponk

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 09. 07. 2015

Brněnská kapela Ponk představuje svůj první videoklip k písni Yanyczko. Ten vznikal, stejně jako jejich debutová deska Postfolklor, v LVGNC Studios v Bratislavě.




 

“Píseň Yanyczko jsme zvolili pro její dravost a energii. Začíná velmi intimně, avšak brzy následuje velmi výrazný zlom a od té doby posluchače nenechá vydechnout," okomentoval důvod výběru skladby kontrabasista Ponku Jakub Nožička.
Kamery i střihu se ujal zkušený brněnský filmař Jan Fuksa, který je podepsán pod klipy skupin Mucha, Květy nebo Midi Lidi. "Honzu nám doporučil náš kamarád. Když jsme si prohlédli jeho práci, s nadšením jsme s touto volbou souhlasili. Po dvou setkáních, kdy nám Honza celou dobu vysvětloval, že opravdu nemá čas, se však nechal ukecat," dodává s úsměvem Nožička.
Album Postfoklor, z níž zmíněná píseň pochází, vyšlo 29. dubna a od té doby sklízí nadšené reakce posluchačů i odborné veřejnosti.
Brněnské trio Ponk baví na albu Postfolklor neobvyklými úpravami lidových písní. Vkusně je halí do jazzových, rockových, funkových či minimalistických závojů, leckdy to vše zároveň. Vystačí přitom s tradičními nástroji.” (Jaroslav Špulák, Právo)
Jsou jen tři a není přehnané říci, že domácí scéna už dlouho nezažila takové zjevení. Mají rádi folklor, používají striktně akustické nástroje, a přesto znějí naprosto současně.” (Antonín Kocábek, UNI)
 
Muzika Ponku je natolik zábavná, virtuózní, současná a přitom navazující na lidové kořeny, že by se kapela při troše štěstí a spoustě dobré propagační práce mohla stát žádaným vývozním artiklem, po kterém by s chutí sáhly přední evropské festivaly world music.” (Tomáš S. Polívka, Lidové noviny)
 
Ponk nezahálí. Vydání nového klipu doprovodí sérií letních koncertů. Kde můžete kapelu vidět živě?

10.7. Praha, Malostranská beseda, 21:00h
29.7. Břeclav, cyklus letních koncertů pod širým nebem 19:30h
31.7. Folkové prázdniny, Náměšť nad Oslavou, 21:00h
1.8. Znojmo, ŠramlFest, 15:00h
 
 
Album zakoupíte zde:
 

 




Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.