Colours of Ostrava – den druhý

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 18. 07. 2015

Festival Colours of Ostrava je v plném proudu. Návštěvníky čekal tropický pátek plný kvalitní muziky v podobě Kasabian, St. Vincent či českých matadorů Stromboli.


Také druhý den festivalu se obešel bez deště. Tropické teploty zahnaly návštěvníky do stinných prostor, kterých je v areálu naštěstí dostatek. Kdo se v pět hodin nacházel poblíž Zóny čistého festivalu, čekalo ho překvapení v podobě Kytarové školy Michala Hrůzy. Ten za pomoci kytaristy a basáka učil své písně fanoušky, kterým byla zapůjčena kytara. Každý dostal Zpěvník Hůrzy s akordy a hodina hudební výchovy mohla začít. Musím říct, že tento malý akustický koncert byl skvělý a Michal velmi příjemný. Po skončení se s každým ochotně fotil a podepisoval.

 

 

 

Francouzští Black Strobe zaujali na jedné z vedlejších scén. Rock říznutý určitou naštvaností Nicka Cava a rytmy Johnnyho Cashe sklidil úspěch. Již kultovní cover písně I’m Man samozřejmě nemohl chybět. Také poklidní Bratři Ebenové hrající opodál dokázali na zcela jiný typ hudby přilákat davy lidí. Kdo neměl to štěstí a do vyprodaného Gongu se nedostal, mohl koncert sledovat na plátně zvenku.

 

 

 

Na jednu z hlavních hvězd festivalu, britské Kasabian, čekali skalní fanoušci před pódiem již hodnou chvíli před devátou hodinou, kdy měl koncert začít. Čekání se vyplatilo, kapela odehrála skvělý energický koncert plný písní z nového alba s názvem vyjadřujícím jeho stopáž – 48:13.

 

Zatímco loni zaujal u hlavní stage živý orloj, letos se po každém koncertě promítá večerníček. Slaví totiž 50 let a organizátoři na jeho počest připravili výběr toho nejlepšího.

 

 

 

 

Matadoři české hudební scény Stromboli, v čele s Bárou Basikovou a kytarovým géniem Michalem Pavlíčkem, sklidili ohromné ovace na Radegast Czech Stage. Svou hudební precizností by strčili do kapsy většinu zahraničních hvězd festivalu.

  

Na hlavní scéně zaujala lehce před půlnocí američanka St. Vincent. Její vystoupení korespondovalo s letošní dramaturgií festivalu, ve které více než v minulých letech dominuje elektronika. V programu je jen menšina jmen, které nemají v popisu zmíněno elektro. Také v hudbě St. Vincent hraje tento styl důležitou avšak nikoliv jedinou roli.

 

 

 

Za zmínku určitě stojí kapela Cash Savage and the last drinks, která uzavírala páteční program na Drive stage. Nepřehlédnutelná australská zpěvačka s hrubým hlasem doprovázená kapelou leckoho příjemně překvapila. Po pódiu chodila s výrazem rozzuřeného býka a označení, že její hudba zní jako „pobodaný chlap z barové rvačky na špinavé podlaze“, tak nějak sedí.

 

 

 

 

Foto: Matyáš Theuer

Report z prvního dne: zde.



Autor: Addla - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.