Colours v sobotu – přeceňovaní Rudimental a nedocenění Augustines

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 19. 07. 2015

Sobota na Colours of Ostrava přinesla očekávané Rudimental, milé překvapení jménem Augustines, a záruku kvality v podobě Anety Langerové.


Také třetí den na festivalu panovaly teploty daleko nad třicet stupňů. Jedinečnost Colours však spočívá vedle hudebního programu také v mnoha ostatních možnostech trávení času. Kdo si chtěl od hudby odpočinout, měl na výběr opravdu spoustu variant. Prostor Dolních Vítkovic nabízí velké množství budov, ve kterých se dá krásně schovat před horkem. Za zmínku stojí například Poetry stage, kde lze v klimatizovaném prostoru na pohodlných sedacích pytlích poslouchat čtené básně. Diskuzní scéna Reflexu nabízí debaty se zajímavými osobnostmi z rozličných oblastí, na Cinestar stage promítají filmy. Nejzajímavější je pak Scéna České televize – krom vysílání programů ČT na plátně nabízí účast na živém vysílání Hyde Parku a jiných pořadů. Návštěvníci se tak mohou zadarmo stát součástí natáčení a poznat, jak takové vysílání vzniká.

 

 


Ale zpět k hudbě – Aneta Langerová vydala poměrně nedávno kritiky velmi ceněné album Na Radosti a písně přijela představit také na Colours. Vzhledem ke koncepci alba by se její vystoupení hodilo více do Gongu, ale tamější kapacita 1.500 lidí by s největší pravděpodobností pro všechny zájemce nestačila.

 

 

 


Na hlavní stage zahráli vpodvečer američtí Augustines. Kapela, která je nejvíce připodobňována U2, tímto stigmatem neutrpěla. Zahráli perfektních 75 minut plných energie a bylo vidět, že – zde si musím vypomoci klišé – do koncertu dali srdce. S každou minutou si stále více získávali přízeň fanoušků a po poslední písni se z publika ještě dlouho nesla její melodie, ač byla kapela už dávno z pódia pryč. Trochu mě však mrzí, že Augustines nedostali o trochu lepší čas hraní, který by si určitě zasloužili. S přehledem mohli být jednou z hlavních hvězd, možná stačila lepší propagace, kdo ví.

 

 

 


To Rudimental si na propagaci stěžovat nemohou. Britská taneční senzace přijela na Colours jako třetí největší hvězda (bráno podle velikosti písma na plakátech). Já byla z jejich vystoupení zklamaná - taneční hudba mě nebere a ani pěvecké výkony mě nepřesvědčily. Nicméně soudě dle ohlasů většiny kapela nejspíše očekávání naplnila.

 

 

 
Ač obloha vypadala místy děsivě, velká bouřka, před kterou pořadatelé v průběhu dne varovali, nakonec nepřišla. Štěstí se tak festivalu drží dále, uvidíme, co v tomto směru přinese neděle.

 

Foto: Matyáš Theuer

 

Report ze  čtvrtku a pátku.
 



Autor: Addla - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.