Woody Vašulka – Farewell /setkání legend – audiovizuální performance/

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 23. 09. 2015

Legendární umělec video artu Woody Vašulka předvede 30.9.2015 v Reduta Jazz Club unikátní audio-vizuální performance Farewell. Audiovizuální lahůdka, experimentální film v délce trvání 36 minut zahájí neobyčejný večer v Redutě od 20:00 hodin. Program doprovodí skladatel a známý český jazzový muzikant na flétny Jiří Stivín a světově proslulý basista Miroslav Vitouš svou improvizací. Hudební složka naváže na audiovizuální v délce 72 minut jako předzvěst 37. ročníku Mezinárodního jazzového festivalu v Praze pořádaného přední uměleckou agenturou Pragokoncert Bohemia a jazzovým klubem Reduta.


 Legendární umělec video artu Woody Vašulka předvede 30.9.2015 v Reduta Jazz Club unikátní audio-vizuální performance Farewell. Audiovizuální lahůdka, experimentální film v délce trvání 36 minut zahájí neobyčejný večer v Redutě od 20:00 hodin. Program doprovodí skladatel a známý český jazzový muzikant na flétny Jiří Stivín a světově proslulý basista Miroslav Vitouš svou improvizací. Hudební složka naváže na audiovizuální v délce 72 minut jako předzvěst 37. ročníku Mezinárodního jazzového festivalu v Praze pořádaného přední uměleckou agenturou Pragokoncert Bohemia a jazzovým klubem Reduta.

 

Miroslav Vitouš, velmistr na kontrabas a baskytaru, připomene hvězdy první kategorie a legendární statut Reduty svým vystoupením. V dobách studií na pražské konzervatoři hrál se svým bratrem  Alanem a Janem Hammerem a v dixielandové kapele s trumpetistou Jiřím Jelínkem. Vyhrál mezinárodní hudební soutěž ve Vídni, což mu umožnilo studovat v Americe. V roce 1967 emigroval do USA a usadil se v New Yorku, kde se zapojil do živé hudební scény poloviny 60. let. Jeden z nejlepších kontrabasistů světa spolupracoval na brilantních albech s takovými umělci, jakými jsou Chick Corea, Roy Haynes a Jan Hammer nebo Miles Davis. Perličkou je skutečnost, že Miroslav Vitouš figuroval v olympijském týmu na hry do Mnichova jako plavec ve volném stylu. Disciplínu a sílu transformoval ze sportu do hudby. Alba Weather Report a I Sing the Body Electric dokazují experimenty na poli s elektronických efektů na basu, piano a varhany, a jsou charakteristické volným uspořádáním a improvizací. Před vydáním svého doposud posledního alba Universal Syncopations přestal na několik let vystupovat a ponořil se do studia a hledání nových elektronických zvuků. Výsledkem je právě zmíněné album Universal Syncopations.

 

Woody Vasulka je experimentální americký umělec českého původu a spoluzakladatel elektronického a audiovizuálního umění a videoartu. Po absolutoriu na FAMU odjel do USA, kde spolupracoval na polyekránových projektech a na poli experimentálního filmu, elektronické hudby a multimediální performance. Je fundovaným odborníkem, který platí jako mezinárodní a často citovaná autorita, která dokázala zasáhnout do oboru novými výrazovými prostředky a obohatit svět kultury vůbec.

 

Vstupenky je možné zakoupit v předprodejích a nebo v pokladně Reduta Jazz Clubu.

 



Autor: Reduta_Jazz_Club

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.