Poletíme? a Mucha na společném turné v Brně

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 16. 10. 2015

Dvě brněnské kapely spojily své síly a vyjely na společné turné. Jejich rodné město v seznamu zastávek nemohlo samozřejmě chybět a asi nikoho nepřekvapilo, že koncert proběhl v tradičním klubu Fléda.


Většina vstupenek se vyprodala v předprodeji, poslední kusy pak v den akce. Kdo přišel později, uvítal ho velký nápis VYPRODÁNO. Není se čemu divit, Poletíme? i Mucha mají v Brně pevnou základnu fanoušků, přičemž jejich množiny se možná na první pohled překvapivě v podstatné části protínají. Obě kapely hrají odlišný typ muziky, ovšem základ je u obou obdobný – vtipnost a jednoduchost, nikoliv však hloupost.

 

 

 


Ač se brány klubu otevíraly kolem sedmé hodiny a avizovaný začátek byl v osm, Poletíme? začali hrát s hodinovým zpožděním. Právě v nekonečně dlouhém čekání vidím první a poslední problém večera. Kdo přišel na čas, byl z přešlapování na místě značně otráven, což se projevilo na lehce rozpačitém začátku koncertu. Kapela hrající „turbošansón“ však svou energií a veselostí dav rychle rozvířila a vyprodaná Fléda s chutí zpívala, o tom, že si Mára musí do úterý sehnat novou postel, že Holky pitomý jsou vlastně fajn, či starou dobrou pravdu, že Díra do světa, se lépe zvládne, když jsme dva.

 

 

 

 


Kdo si myslel, že jelikož jde o dvojkoncert, kapely odehrají kratší sety, mýlil se. Poletíme? hráli poctivou hodinu a půl, takže Muše přepustili místo až po půl jedenácté. Poté opět nastalo čekání, tentokrát půlhodinové, než „femipunková kapela“ odpálila svou část večera.
Čekání se vyplatilo, nicméně únava už byla na některých přihlížejících znát. Avšak písně jako Chlapi sú kokoti, Ježíš či Heil Hipsta! zaberou vždy, bez ohledu na noční hodinu. V písni Úchyl přispěl svým banjem do mlýna i Rudolf Brančovský z Poletíme? Mucha pak do podoby své vlastní upravila Holky pitomý – občasné výpadky textu, i přes tahák napsaný na ruce zpěvačky, asi nikomu nevadily.

 

 

 


Okolo půl jedné, po zhruba pěti hodinách strávených většinou návštěvníků v klubu, koncerty skončily. Bylo to dlouhé, ale bylo to fajn. Slovy Poletíme? - "všichni, co tu s námi nejsou, tak jsou blbí, že tu nejsou!"

 

Foto: Jan Ptašek
 



Autor: Addla - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.