TZ: David Koller - ČeskoSlovensko tour 2015

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 03. 11. 2015

Výpravné koncerty Davida Kollera k novému albu ČeskosLOVEnsko, které zatím zažily premiérově na jaře pouze Praha a Brno, dorazí i do dalších měst.


 

 Populární frontman Lucie se s nimi po dvouletém úspěšném akustickém turné vrací v samostatných koncertech zpět na rocková pódia. Nový materiál servírovaný Kollerovou sehranou kapelou, uvidí nejdříve v říjnu slovenské publikum. V listopadu a prosinci se pak šňůra koncertů přesune do českých měst, například do Českých Budějovic, Plzně, Liberce, Hradce Králové nebo Olomouce.


Kollerovu hudbu na každé zastávce umocní originální design scény a výrazné projekce české výtvarnice Kateřiny Slunéčkové, které bude každý večer mixovat jeden z nejlepších českých VJ Jan Hladil.


Reakce na jarní premiérové koncerty byly skvělé a novináři se shodli na tom, že Davidovi návrat po akustické pauze sluší. Příjemným překvapením byly i ohlasy publika na nové písničky. Například Gypsy Love nebo Recidiva patřily k vrcholům obou koncertů. Lidé je přijímali stejně pozitivně, jako hity od Lucie. Jsme rádi, že výpravný program se stejnými světly, projekcemi a scénou, uvidí i lidé v dalších městech,“ říká promotérka turné Hana Petřinová.


Ta vyzdvihuje i výkony Kollerovy kapely, ve které se sešli kytarista Michal Pelant, baskytarista Marek Minárik, klávesista Michal Nejtek a bubeníci Adam Koller a Tomáš Marek. Stálou sestavu doplňuje na turné ještě perkusionista Víťa Halška. „Díky jejich hudebním zkušenostem se podařilo přenést energii z desky na pódium. Novému materiálu tak dodali ještě další rozměr,“ láká na koncert Petřinová.

 


Speciálním hostem Kollerova programu bude jeho spoluhráč z Jasné Páky Michal Ambrož. Spolu si vystřihnou hity jako Pal vocuď, Majolenka nebo Sedí pije. „S Michalem jsme vloni udělali Černou desku, což jsou písně, které Jasná Páka nikdy nenahrála plus několik nových, včetně skladby Konec nočních toulek, na kterou vznikl i videoklip. Spolu si některé z nich zahrajeme,“ prozrazuje David Koller.

 


Každé vystoupení zahájí navíc slovenský zpěvák Peter Aristone s kapelou.


Aktuální album Davida Kollera ČeskosLOVEnsko vznikalo pod produkčním dohledem slavných světových jmen, jakými jsou Kipper Eldridge (dlouhodobý producent a spoluhráč Stinga) a Steve Lyon (Depeche Mode, The Cure). Album se stalo ihned po vydání nejprodávanějším v Česku a sklidilo skvělé recenze, například MF DNES ohodnotila desku devadesáti procenty, deník Právo nahrávce přidělil procent osmdesát.



Autor: Addla - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.