TataBojs představili A/B v Brně

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 09. 11. 2015

S čerstvým albem nesoucím název A/B vyrazila pražská kapela TataBojs na turné po českých luzích a hájích. První koncert na Moravě se odehrál v Brně, přičemž kapela vyměnila starou dobrou Flédu za poněkud modernější prostředí SONO centra.


Podzim = klubové turné. Tato rovnice je u nás železným pravidlem, a když ještě k tomu kapela vydá album, není co řešit. Novinka Tatabojs je kritiky i fanoušky samými velmi dobře hodnocena, proto byla očekávání velká. Jak bude znít deska naživo? Dostanou písně nový náboj, nebo naopak nevyzní tak, jako v dokonalých podmínkách studia?

 


Odpověď fanoušci dostali chvíli po deváté hodině. Nejdřív totiž zahrál Adrian T. Bell. Tento rodilý Brit žijící v Praze se po spolupráci s The Prostitues vydal na sólovou dráhu, složil si vlastní kapelu a sbírá ocenění. V Brně svou půlhodinkou neurazil a trochu nevděčnou roli předskokana zvládl dobře.

 

 

 


Po krátké pauze už patřila scéna TataBojs. Kdo už navštívil nějaký jejich koncert, zavětřil změnu – krom tradiční bicí soupravy zpívajícího bubeníka Milana Caise v popředí, byly na pódiu i další bubny. Jak se později ukázalo, patřily posile kapely, Tomáši Neuwerthovi, bratrovi zvukaře a pátého člena kapely, Dušana Neuwertha.

 

 


Nové album tak ukázalo směr, kterým se bude nejspíš Milan Cais ubírat – už některé písně z předchozího alba Ležatá osmička trávil Cais pouze za mikrofonem, nyní je počet písní, kde bubny přenechá jiným, zase větší. Není se čemu divit – s tak energickým bubnováním, jakým se prezentuje, je s podivem, že vůbec něco uzpívá.

 

 

 


K původním otázkám – nové písně zní naživo stejně dobře jako z desky. Osobně mě zvlášť zaujal song Běžec, která může posloužit jako dobrá motivace při sportu. Zvuk byl – jak je v SONO centru zvykem – kvalitní, a aby byly potěšeny také oči, celý koncert provázely veselé projekce, které obstarával VJ Clad.
Turné pokračuje i v listopadu, takže kdo máte možnost, rozhodně si na koncert zajděte, neb to po všech stránkách stojí za to.

 

 



Autor: Addla - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.