Spolu se držíme, držet se budeme

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 21. 11. 2015

Čtvrtek. Den na koncert ne úplně ideální, ale i tak to pořadatelé riskli a Korben Dallas se Zrním v pardubickém Žluťáku též. A stálo to za to.


Kladenské Zrní, ani slovenské Korben Dallas z Bratislavy netřeba dlouze představovat. Obě kapelky jsou téměř stálicí na hudebním nebi, i když na kontě nemají příliš mnoho alb, do podvědomí posluchačů se dostali už dávno a těší se značné popularitě. Obě například letos v létě vystupovaly na prestižních festivalech s doprovodem symfonických orchestrů – Korben Dallas konkrétně na Bažant Pohodě se Symfonickým orchestrem Slovenského rozhlasu a Zrní na Colours of Ostrava s ostravskou Janáčkovou filharmonií. Ale to není jediné, co tyto dvě kapely spojuje. Již v loňském roce měly společné turné a vidno se vyplatilo jej letos opakovat, pod názvem Tour 2015, v jehož rámci zavítají do 5 českých a 5 slovenských měst. Do Pardubic konkrétně 19. 11. Názvem článku tedy není jen úrývek z textu Dva od Zrní, ale dalo by se tak i toto společné tour charakterizovat.

 

Žluťák, tedy místní klub Žlutý pes, který byl nedávno po rekonstrukci znovuotevřen, praskal ve čtvrtek kupodivu ve švech. Koncert, kdy první měli hrát Korbeni, byl plánován na 20.15 a chlapci, s rockersky nečekaně malým zpožděním, kolem půl deváté začali skutečně hrát. Misí této tour je představit především nové album Kam ideme, z nějž zaznělo několik skladeb, ale každopádně opomenuty nezůstaly ani starší věci, jako třeba Otec, Beh a podobně. Každopádně nutno podotknout, že oproti studiovým nahrávkám byl koncert mnohem živější a energičtější, tak jak to má být. Jedinou výtkou od skalních fanoušků byla absence druhého přídavku, kterým bývá Lahká a na niž se žel nedostalo. Byl totiž už čas na Zrní.

Téměř bosá kapela byla přivítána davem o trochu více vřeleji, než Korbeni. Prostě hlavní hvězdy večera. Také se ukázali velmi energeticky, obzvláště zpěvák Jan. Ostatně zajímavostí je, že toto jméno se v 5 členné kapele vyskytuje 4×. Ale zpět ke koncertu, který byl zdařilý, plný písní především z alba Soundtrack ke konci světa, tedy například Dva, Pokraj, Hýkal a Rychta, která zazněla dokonce 2×. A pro velký úspěch byli hoši dokonce 2× vytleskáni na přídavek. Což dává smysl, protože publikum se vyloženě bavilo a věřím, že k tomu přispěly i taneční a všemožné jiné kreace již zmiňovaného zpěváka. Podle některých byl koncert příliš pompézní a sebevědomý, ve srovnání s vystoupeními před několika lety, ale to asi dává smysl, jelikož Zrní se za tu dobu velmi posunulo, jak hudebně, tak co se do počtu fanouškovské základny týče.

Za mě tedy dobré. Za dav spokojených lidí odcházejících ze Žluťáku asi též. Tak uvidíme, třeba se dočkáme Tour 2016.

 

 

foto by Světlajz



Autor: skuli - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.