Mistři českého jazzu

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 07. 12. 2015

Adventní týden v Reduta Jazz Clubu.


New Old Timers Jazz Band /dixieland/

Old Timers Jazz Band vznikl v roce 1968 a svým projevem stylově navazuje na hru neworleánských veteránů a stejně jako oni hraje převážně improvizovaný jazz se silně emotivním nábojem a srdečností sobě vlastní. Za tuto dobu získal mnoho příznivců z řad milovníků tradičního jazzu po celé Evropě. Repertoár OTJB tvoří více než 250 skladeb, které obsahují stylový záběr od ragtime, gospel, spirituálů až po swingový dixieland 20.-40.let.

Online vstupenky 

 

Jazz Q /legendary jazz rock group/

Jazz Q založili Martin Kratochvíl a Jiří Stivín, ovlivněni free jazzem a jinými exkluzivními jazzovými proudy. Různorodost prezentovaných skladeb však zároveň byla ukazatelem vnitřních rozporů ve skupině; po Stivínově odchodu v ní ideově i skladatelsky začal dominovat Martin Kratochvíl. Jazz Q si pak přes řadu personálních změn udržel zcela jasnou a vyrovnanou tvůrčí kontinuitu.

Online vstupenky 

 

Milan Svoboda Quartet /czech jazz star/

Hudba Kvarteta Milana Svobody  navazuje na tradici moderního jazzu 60. a 70. let. Objevují se zde však také vlivy rocku, folklóru a soudobé hudby vážné. Repertoár tvoří převážně původní kompozice Milana Svobody a jeho originální aranžmá světové jazzové literatury. Milan Svoboda Quartet je častým hostem evropských hudebních festivalů a jazzových klubů. Poslední obsazení Kvarteta Milana Svobody je vybranou společností špičkových sólistů, kteří spolupracují s předními kapelami české jazzové scény.

Online vstupenky 

 

Emil Viklický Trio /all stars band/ - ZADÁNO

Pianista a skladatel Emil Viklický je jednou z nejvýraznějších postav tuzemské hudební scény. Svým syntetickým přístupem již dávno přesáhl hranice jazzu. Vedle nahrávek s předními světovými jazzmany, mezi nimiž najdeme i basieovského veterána Joe Newmana, pianistu Jamese Williamse a jednoho z nejlepších současných kytaristů Billa Frisella, a snah o fúzi folkloru s jazzem se věnuje také soudobé hudbě.

 

REDUTA JAZZ CLUB

Národní 116/20, Praha 1

Program



Autor: Reduta_Jazz_Club

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.