Imagine Dragons - Smoke & Mirrors Tour

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 18. 01. 2016

Jejich prvním albem „Night Visions“ zaznamenala kapela obrovský úspěch. A o jejich pokračující hvězdné kariéře nás přijeli Imagine Dragons přesvědčit do pražské O2 Areny. Rozhodně o této partě ještě mnohé uslyšíme.


 V sobotu 16. ledna, se hala O2 Areny zaplnila fanoušky známé kapely Imagine Dragons. Tato americká rocková skupina, která k nám dorazila až z Las Vegas, předvedla neuvěřitelnou show plnou parádních písní a doprovodných efektů.

 

Jejich předkapelou byli Sunset Sons, kteří příjemně zpestřili čekání na hlavní hvězdu. Tato kapela vznikla v roce 2013 ve Francii. V našem kraji, poměrně neznámá skupina, se se svým postavením, coby předskokana, vypořádala velmi obstojně. Publikum rozproudila a pěkně připravila na očekávané Imagine Dragons.

 

Imagine Dragons vznikla teprve v roce 2008, a za tak krátkou dobu se stala velmi známou kapelou po celém světě. Koncertuje ve vyprodaných halách a její písně se hrají skoro na každém rádiu. Ten, kdo si nechal ujít takovou příležitost je vidět v sobotu na živo, určitě prohloupil.

 

Hala přeplněná k prasknutí se probudila k životu poskakováním a pískotem fanoušků po deváté hodině, kdy na pódium nastoupili, již očekávaní Imagine Dragons. Stage byla ve tvaru „V“ s osmi podlouhlými panely, na kterých se promítaly různé světelné efekty. Nechyběly také dvě obrazovky, které mohly být o něco větší, aby si člověk i z nejvzdálenějšího místa  mohl bez problémů vychutnat toto velkolepé představení.

 

Zazněly písně jak známé, „Shots“, „Roots“, „I am Sorry“, „Demonds“, tak i méně známé, „Polaroid“, „Trouble“. Zpěvák Dan Reynolds set písní proložil cover verzí od Alphaville, „Forever Young“. Mělo to opravdu něco do sebe, když celá hala začala spolu s Danem zpívat „Forever Young“.

 

Nadšení z koncertu nebyli jen fanoušci, ale i samotná kapela, která takový ohlas z tak malého státu, asi nečekala.

 

Zakončení koncertu bylo jejich nejznámější písní Radioactvie, která se opravdu povedla. Následovala krátká pauza pro kapelu, a poté následovala poslední píseň „The Fall“.

 

Osobně se mi koncert velmi líbil, jediné co by se dalo vytknout, že kapela mohla hrát o něco déle (koncert trval jen něco málo přes hodinu a čtvrt). Doufejme, že i nadále se budeme těšit z nových hitovek této kapely, nebudeme muset  na ně čekat dlouho a Imagine Dragons se k nám brzy znova vrátí. 



Autor: Kristýna Žáková - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.