Bodám tě a ty řveš jak tour: Hentai Corporation na Flédě

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 12. 03. 2016

Bodám tě a ty řveš jak tour 2016. Tak zní název jarního turné, jehož hlavními aktéry jsou Hentai Corporation a česká metalová stálice Debustrol. Ve čtvrtek 10.3. se zastánci tvrdší muziky sešli na brněnské Flédě, kde se role předskokana dvou výše zmíněných kapel ujali pražští JegR.


Půlhodinový set JegRa sledovali povětšinou černě odění fanoušci z povzdálí a Fléda dojem zaplněnosti rozhodně nebudila. Jak však šel čas, klub se začínal pozvolna plnit, přičemž převládali příznivci v mikinách Debustrol. Kapela letos slaví 30 let od svého vzniku, proto turné nese podtitul „Už 30 let na vás serem, kreténi.

 

Debustrol si odehráli to svoje a všem názorně předvedli, že přes úctyhodnou délku své existence mají pořád co nabídnout. Osobně metalu příliš neholduju a mladoboleslavské rodáky bych si nejspíše doma nepustila, nicméně musím uznat, že koncert měl grády.

 

 

 

 


Určitým překvapením pro mě bylo, že předem daný line-up kapel byl téměř na minutu dodržen. Jak se řeklo, tak se hrálo a ani množství vypitých lahví Jagermeistera účinkujícími to nezměnilo. Těsně po půl jedenácté tak nastoupili Hentai Corporation, aby teď už obstojně plnou Flédu přivedli do varu.

 


Se vší úctou k předchozím kapelám nutno říct, že už po pár prvních tónech muselo být všem jasné, že Hentai jsou hudebně zcela jinde. O téhle kapele se mluví především v souvislosti s netradiční show v podání Radka Škarohlída, avšak na prvním místě by měla být hlavně skvělá hudba spojená s perfektním Škarohlídovým zpěvem. Hentai Corporation přes všechnu svou zálibu v alkoholu či v bradavkách jsou především výteční muzikanti a neotřelá show doprovázející jejich vystoupení je jen doplňkem.

 

 

 

 


Škarohlíd fanouškům pod pódiem sice často nadává, přesto by se přístupu k nim od něj mohli leckteří frontmani učit – podání rukou prvním řadám na začátku i na konci koncertu je samozřejmostí (mnohdy nezůstane jen u rukou, a to zvláště pak u dívek.. ), časté výlety do publika také.

 


Hentai Corporation si zkrátka na nic nehrajou, proto se nekonalo ani jinak tradiční umělé vyvolávání k přídavku a skvělým coverem Zubatá, který je při vší úctě k Pražskému výběru možná lepší než originál, koncert skončil.

 

 

 

Foto: Honza



Autor: Addla - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.