OPEN ART – OPEN THEATRE

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 07. 03. 2010

PaNaMo, o.s. a tým Divadelního léta pod plzeňským nebem otevírají první část kulturně-vzdělávacího projektu Open art – Open theatre, který poskytne zájemcům z řad veřejnosti jedinečnou možnost získat zkušenosti při realizaci divadelního festivalu a profesionální inscenace.


Vybraní účastníci se aktivně zapojí do organizace divadelního představení ve všech divadelních profesích. Nemusí být předem rozhodnuti, co chtějí dělat, nemusí ani o divadle nic vědět. Absolvují se svými supervizory pracovní schůzky, budou chodit na divadelní představení a povídat si o nich s tvůrci nebo s odborníky, získají možnost účastnit se otevřených zkoušek.

 

Postupem času se mohou rozhodnout pro produkční či producentskou činnost, nahlédnout do dramaturgie, režie, podílet se na propagační činnosti, foto nebo video-dokumentaci představení, grafice, na technickém zajištění představení, zvukařské nebo osvětlovačské práci, vyzkoušet si práci scénografa a kostýmního návrháře nebo se věnovat divadelní kritice.

 

„Rádi bychom, aby účastníci prošli společně s námi cestu nezávislé divadelní produkce, od prvního nápadu, přes zkoušky, premiéru až k reprízám divadelního představení,“ vysvětluje jedna z organizátorek projektu Marcela Mašínová.

 

„Cílem projektu je, aby zájemci prostřednictvím Open art – Open theatre poznali práci v profesionálním uměleckém prostředí, ověřili si své schopnosti a v budoucnu byli schopni uvést do života vlastní projekt!“ dodává režisér Vilém Dubnička.

 

Open art – open theatre je určený široké skupině kulturních fandů především z řad studentů a mladší generace, zájemci se mohou hlásit na adrese panamo@panamo.cz, heslo OPEN ART.
Více na www.panamo.cz


Daniela Vítová
tiskový servis
mobil: 603 736 159
e-mail: d.vitova@volny.cz

Projekt probíhá za finanční podpory Plzeňského kraje.



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.