Norští Ungdomskulen si v Lucerna Music Baru střihnou svůj sólo koncert

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 11. 09. 2009

Název formace Ungdomskulen pro nás Středoevropany zní tak temně, že jej určitě musí nosit nějaký deathmetalový spolek chrličů krve ze Skandinávie.


 

Tisková zpráva D Smack U Promotion a Lucerna Music Baru
 
 
Norští Ungdomskulen si v Lucerna Music Baru střihnou svůj sólo koncert

 

Naštěstí pro většinu z nás tomu tak není, pravda je jen to, že Frode Flatland, Kristian Stockhaus a Øyvind Solheim jsou ze severu, konkrétně z norského Bergenu. Ani jejich název neznamená nic zlověstného – v překladu je to “střední škola”, v podstatě gympl, dokument z turné Ungdomskulen by klidně mohl točit Tomáš Vorel.

 

 
Zvuk Ungdomskulen vytváří kytara, bicí a baskytara. Z bicích je podle slov kapely cítit tep velkoměsta, basa ctí zákon synkopy a jazzová kytara zní, jako by ji posedli hudební démoni. Nad tím vším se klene hlas Kristiana Stockhause, který je mírný, přesto nepostrádá přirozenou autoritu.
 
 
Všichni tři členové Ungdomskulen vyrůstali v Bergenu, užívali si pařby u kamarádů a poslouchali Sonic Youth, Becka či Sebadoh. Na přelomu století Frode a Øyvind začali postupně hrát hudbu v nejrůznějších lokálních skupinách a Kristian natočil dvě ceněná sólová alba. Roku 2004 se kluci dohodli, že budou hrát spolu. Nejprve sáhli po sebevědomém názvu Standing Ovation, pak se přejmenovali na Goddamnit a nakonec přešli k současnému jménu, s nímž prorazili za hranice svého domovského státu.
 
 
Už jejich debutová deska Cry Baby vyšla v roce 2007 v Británii na labelu Ever a dočkala se kladných hodnocení v ostrovních časopisech Uncut, New Musical Express a Kerrang! Jejich styl se dá charakterizovat jako směs nové vlny, progresivního rocku a zappovské avantgardy. Obzvlášť známí jsou pro svá koncertní vystoupení plná energie a elánu. Jedno z nich budete moci shlédnout i vy na české premiéře spolku Ungdomskulen v Lucerna Music Baru 11.října.
 
Vstupenky je možné zakoupit v sítiích Ticketpro , Ticketstream a Ticketportal za 200,- Kč na místě pak za 250,- Kč.
 

Více info na:

www.myspace.com/ungdomskulen  
www.ungdomskulen.com
www.musicbar.cz
www.dsmacku.com
www.myspace.com/dsmackupromotion

 



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.