MISTŘI BEATBOXU BAUCHKLANG SE VRACEJÍ PO DVOU LETECH DO PRAHY

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 11. 09. 2009

Organizátoži festivalu UNITED ISLANDS začali s přípravami příštího ročníku. Vedle samotného termínu festivalu, kterým pro rok 2010 bude víkend 24.-27.června, slibují pořadatelé i další akce během roku. První z nich, koncert kultovní beatboxové formace BAUCHKLANG proběhne již za měsíc. 3. října se v Paláci Akropolis vedle rakouských beatboxerů představí také jejich pražský protějšek BEATBURGER BAND.


2.9.2009 Praha
 

\"\"
 
 
Bauchklang se českému publiku znovu představí 3.10. 2009 v paláci Akropolis. Jejich strhující vystoupení, ve kterém se mísí prvky electra, dubu, trip hopu i drum and bassu, jim kromě příznivců po celém světě přineslo hned několik ocenění, mimo jiné dvě ceny Amadeus Awards (rakouské obdoby Grammy) a cenu Youngster of Arts Europe, kterou se pyšní například i operní diva Magdaléna Kožená. Art of human voice neboli umění lidského hlasu, které se ve spojení s Bauchklang velmi často používá
 
 
Od jejich posledního koncertu před dvěma lety stihli natočit živé album Live in Mumbai z indického turné a také nové studiové album Signs, které má vyjít v průběhu letošního podzimu. Nahrávání posledního alba pomalu vznikalo už od roku 2006. Zvukově zůstává věrné masivním basám, výraznému kopáku a krystalicky čistým syntetickým tónům. Oproti předchozím albům se Bauchklang s mnohem větší pečlivostí věnují textům, které se stávají důležitou součástí jejich tvorby. Na připravovaném koncertě v paláci Akropolis uslyšíte jak starší hity jako „Rythm of time“, „Barking news“ nebo „Love“, ale i novinky z chystaného alba Signs. Po skončení koncertu bude program pokračovat na Malé scéně a Divadelním baru až do ranních hodin. Kapacita paláce Akropolis je omezená, proto doporučujeme lístky zakoupit s předstihem. Do 28. září jsou vstupenky k dostání za speciální akční cenu 290Kč + poplatky.
 
 
Do Prahy přijedou Bauchklang v pětičlenné sestavě: Andreas Fränzl (Lead Vocals/Vocal Sounds), Gerald Huber (Human Beat Box/Vocal Sounds), Alex Böck (Vocal Bass), Bina (Mouth Percussion/ Human Beat Box/Vocal Sounds), Philipp Sageder (Backing Vocals/Vocal Sounds).
 
 
Discografie:
Don´t Ask Me (Single/ 2001)
Jamzero (2001)
Many People (2005)
Don´t Step (EP/ 2006)
Rhythm Of Time/ Barking News (EP/ 2006)
 
 
 
3.10.2009 Bauchlang (A), host Beatburger band (CZ)
Palác Akropolis, Kubelíkova 27
Start: 19.30
 
 
Vstupné: 350+poplatky, do 28. Září speciální cena 290kč+poplatky. Předprodej vstupenek v síti Ticketpro, Ticketstream a v kavárně paláce Akropolis (bez poplatků).
 
 
Další informace o Bauchklang najdete zde:
Rythm of the time
 
 
Koncert přináší United Islands of Prague a Palác Akropolis. Mediální partner Radio 1.
Další informace a žádosti o rozhovory:
Barbora Šubrtová, bara@joeasgarage.cz, +420 731 00 50 70


Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.