Divadlo Alfa získalo cenu festivalu Dítě v Dlouhé

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 04. 04. 2010

Divadlo Alfa získalo Cenu rady festivalu Dítě v Dlouhé za inscenaci Krvavé koleno a jiné pohádky. Program festivalu v Divadle v Dlouhé tvoří výběr z nejzajímavějších inscenací pro děti a mládež, které v poslední době vznikly v mimopražských profesionálních divadlech. Členy rady festivalu, která Alfě cenu udělila, jsou ředitel festivalu Jan Borna, ředitelka Divadla v Dlouhé Daniela Šálková a dramaturgyně festivalu Karola Štěpánová.


„Potěšilo nás, že odborníci dali Krvavému kolenu hlas v tak silné konkurenci,“ říká ředitel Divadla Alfa Tomáš Froyda. „Inscenaci hrajeme už od roku 2007 a patří k našim nejúspěšnějším titulům.“

 

Dítě v Dlouhé – 12.ročník
festival pro děti a jejich rodiče 18. – 25. 3. 2010, Divadlo v Dlouhé, Praha
Týdenní festival, který končí ve čtvrtek 25. 3., nabídl malým i větším divákům celkem třináct představení devíti souborů a víkendový doprovodný program. Festival uvedl výběr z nejzajímavějších inscenací pro děti a mládež, které v poslední době vznikly v mimopražských profesionálních divadlech, a nesoutěžní taneční bonus. Hrálo se dopoledne pro školy, ve všední podvečery pro děti, mládež i dospělé a o víkendu pro nejmenší diváky. Festival se konal pod heslem Děti i zvířata do divadla patří! a vítězem ankety dětských diváků o Cenu Vojty Šálka se stalo Labutí jezírko Naivního divadla Liberec.
http://www.divadlovdlouhe.cz/festivaly.html?festivalId=15

 

 

Arnošt Goldflam: Krvavé koleno a jiné pohádky
Pohádkové příběhy, jejichž hororový děj je zakončen neméně hororovou (nebo přinejlepším nejednoznačnou) pointou najdeme u všech národů, jež si vyprávějí pohádky, snad proto, že při vší fantasknosti a absurdnosti, postihují tyto příběhy náš svět jaksi reálněji, pravdivěji (dobrý konec není ve skutečném životě zdaleka tak častý jako v pohádkách). A právě do soudku s takovýmito pohádkami sáhl známý režisér, dramatik, spisovatel a herec Arnošt Goldflam a z příběhů ruských, italských, amerických českých a kdovíjakých ještě, sestavil sugestivní pásmo, při jehož sledování se diváci nejen „strašlivě“ bojí, ale také zasmějí.
http://www.divadloalfa.cz/repertoar.php?id=18

 

Divadlo Alfa patří mezi nejúspěšnější české profesionální soubory hrající nejen pro děti a mládež. Na svém kontě má řadu cen z mezinárodních i tuzemských přehlídek, o oblibě divadla svědčí vyprodaná představení na domovské scéně v Plzni a časté hostování doma i v zahraničí. V sezóně 2009 – 2010 zatím Alfa představila divákům dvě ze čtyř plánovaných premiér: „Pohádku z kouzelného mlýnku“ Mileny Jelínkové a akční loutkovou podívanou „James Blond“ v režii Tomáše Dvořáka. V březnu začal v Alfě zkoušet jeden z nejvýznamnějších současných režisérů J. A. Pitínský hru Huberta Krejčího Démonův pramen.
www.divadloalfa.cz

 

 

 

 


V případě zájmu Vám rádi poskytneme další informace na níže uvedených kontaktech.

 

Tiskový servis

Daniela Vítová
Agentura Public Eye s.r.o.
mobil: 00420 603 736 159
e-mail: d.vitova@volny.cz
www.divadloalfa.cz



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.