Literární noc v Ostravě

Typ článku: Literatura

Datum vložení: 16. 04. 2010

Britské centrum Knihovny města Ostravy ve spolupráci se Stavovskou unií studentů Ostravské univerzity po loňském úspěšném startu pokračuje i letos literární nocí.


V rámci doprovodného majálesového programu, ve středu 21. dubna, na neobvyklých místech v centru města budou herci ostravských divadel předčítat úryvky z knih anglických a amerických spisovatelů. Úryvky v délce asi 15 minut byly vybrány z knih, které se umístily v anketě populárních britských Timesů „60 knih za 60 let“. Anketa vznikla k 60.výročí oblíbeného Cheltenhamského literárního festivalu.

 

 

Literární noc bude zahájena v 18.15 u morového sloupu na Masarykově náměstí, první čtení začne v 18.30 v Knihkupectví Academia, každé další v půlhodinových intervalech, poslední čtení ve 22 hodin v Klubu Námořník. Návštěvníci mohou absolvovat celý „okruh“ nebo do něj vstoupit či vystoupit na kterémkoliv místě trasy.

 

 

Kromě herců se mohou posluchači těšit na vzácného hosta, děkanku Ostravské univerzity, paní Evu Mrhačovou. Úplnou novinkou letošní literární noci budou „knihy na cestách“, právě vznikající další nekonvenční projekt potkávání literatury…
 



Autor: Ondřej Míšek

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.