La Putyka se představí na Skupově Plzni

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 24. 04. 2010

prodej vstupenek na představení zahájen 15. a 16. 6. od 21:00 17. 6. od 19:00, po představení následuje koncert Nightwork Šapitó U Ježíška, Plzeň


V pondělí 12. dubna zahajuje Divadlo Alfa prodej vstupenek na jedno z představení letošního festivalu Skupova Plzeň, na inscenaci Rostislava Nováka a režijního tandemu SKUTR „La Putyka“. Inscenace se stala jedním z největších divadelních překvapení roku 2009 a získala řadu ocenění, mimo jiné Inscenace roku 2009 (Divadelní noviny), a byla také nominována na Cenu Alfréda Radoka 2009 ve třech kategoriích. „La Putyka“ se v Plzni odehraje třikrát ve speciálním cirkusovém šapitó pro 550 diváků, které bude postaveno v prostoru U Ježíška. Třetí představení 17. 6. bude spojeno s koncertem kapely Nightwork.

 

„Rozhodli jsme se dát vstupenky na tato tři představení a koncert do prodeje už nyní, protože o La Putyku je mimořádný zájem. Představení v Praze bývají vyprodána dlouho dopředu,“ říká ředitel Divadla Alfa Tomáš Froyda. „Rádi bychom vyšli divákům vstříc nejen tím, že budou mít na zakoupení vstupenky dostatek času, ale také příznivou cenou, která je na samotné představení o 70 korun nižší, než v Praze.“

 

Inscenace La Putyka Rostislava Nováka a režijního tandemu SKUTR
kombinuje akrobacii, tanec, loutky a sportovní výkony v originálním pojetí nového cirkusu, jenž nahlíží na atmosféru české putyky skelným pohledem střízlivého půllitru. Objevuje hospodskou fantazii a změněnou realitu, kdy na chvíli přestávají platit fyzikální zákony a diváci jsou svědky nečekaných akrobatických, hudebních i pohybových jevů. Co se honí v hlavách hospodských štamgastů, předvádí mistři ČR v akrobatických skocích na trampolíně, profesionální tanečníci nebo mistr bojového umění wu-shu.
Originální pojetí inscenace La Putyka je vedeno především snahou nekopírovat francouzské zdroje nového cirkusu. „Francií jako kolébkou nového cirkusu se samozřejmě inspirujeme, ale tak, jako mají Francouzi víno, tak mají Češi pivo. Naše inscenace proto vychází z českých reálií hospodského života. La Putyka je hospodský nový cirkus,” přibližuje svůj projekt Rostislav Novák.
Představení je doprovázeno živou hudbou tria Vojtěch Dyk, Jakub Prachař, Jan Maxián, která není pouhým doprovodem, ale samostatnou jednotkou, jenž dodává „šťávu“ pohybovým akcím.
www.laputyka.cz

 

Prodej vstupenek
Cena vstupenek na představení La Putyka v Plzni je 15. a 16. 6. 320 Kč, 17. 6. následuje po představení koncert kapely Nightwork a cena vstupenky je 470 Kč.
Vstupenky je možné zakoupit ve všech prodejních místech systému "Plzeňská vstupenka" nebo přímo v Divadle ALFA, Rokycanská 7, 312 00 Plzeň, otevírací doba: PO - PÁ 8.00 - 15:30 (3.patro, obchodní oddělení).
www.divadloalfa.cz

 

 

 

 

 

 

Divadlo Alfa patří mezi nejúspěšnější české profesionální soubory hrající nejen pro děti a mládež. Na svém kontě má řadu cen z mezinárodních i tuzemských přehlídek, o oblibě divadla svědčí vyprodaná představení na domovské scéně v Plzni a časté hostování doma i v zahraničí. V sezóně 2009 – 2010 zatím Alfa představila divákům tři ze čtyř plánovaných premiér: „Pohádku z kouzelného mlýnku“ Mileny Jelínkové, akční loutkovou podívanou „James Blond“ v režii Tomáše Dvořáka a inscenaci hry Ivana Nesvedy a Jany Kašové „Břízová Růženka“. Na 19. dubna se chystá večerní premiéra hry Huberta Krejčího „Démonův pramen“, kterou s herci Alfy zkouší jeden z nejvýznamnějších současných režisérů J. A. Pitínský

V případě zájmu Vám rádi poskytneme další informace na níže uvedených kontaktech.

 

Tiskový servis

Daniela Vítová
Agentura Public Eye s.r.o.
mobil: 00420 603 736 159
e-mail: d.vitova@volny.cz
www.divadloalfa.cz



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.