Výjimečný talent Elli Choi v Praze

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 27. 04. 2010

Ve středu 5. května v 19:30 hod vystoupí ve Dvořákově síni pražského Rudolfina Filharmonie mladých Praha (FMP) s osmiletou houslistkou Elli Choi, nyní nejmladší studentkou prestižní americké Juilliard School. FMP je symfonický orchestr Základní umělecké školy Na Popelce v Praze 5, který v loňském roce již popáté zvítězil ve své kategorii v rozhlasové soutěži Concerto Bohemia. Jeho dirigentem a uměleckým vedoucím je Ladislav Cigler.


„Poté, co jsem měl v Dubaji možnost slyšet fascinující výkon maličké Elli Choi, uvědomil jsem si, že její pozvání do Prahy by mohlo být další výzvou, která by posunula orchestr opět o kus dál,“ říká Ladislav Cigler.


 
Vynikající houslistka okoření program koncertu Španělskou symfonií Eduarda Lalo a fantazií Carmen Pabla de Sarasate. Protože FMP má bohaté zkušenosti i s díly autorů XXI. století, na koncertě zazní kromě děl Smetanových a Mendelssohnových také skladby Otmara Máchy a Ilji Hurníka. V těch se také představí druhý host večera, sbor Zvonky Praha se sbormistryní Jarmilou Novenkovou. Sbor je držitelem mnoha ocenění a často vystupuje doma i v zahraničí, např. v loňském roce absolvoval úspěšné turné po USA a Kanadě. Koncert uvede Lukáš Hurník, ředitel rozhlasové stanice Český rozhlas 3-Vltava.

 

Předprodej vstupenek:
ZUŠ Praha 5 - Košíře, Na Popelce 18/1, tel.: 257 326 691 / Rudolfinum, pokladna, tel.: 227 059 352 / v síti Ticketportal nebo na www.ticketportal.cz, tel.: 222 246 283


generální sponzor koncertu: ROHDE&SCHWARZ
sponzor koncertu: TECHNISERV
oficiální hotel: U Blaženky
oficiální dopravce: Lexus Praha (Smíchov)
partneři koncertu: Magistrát hlavního města Prahy, Hudební škola hlavního města Prahy
mediální partneři: týdeník Rozhlas, Český rozhlas 3-Vltava, Hudební rozhledy

pořadatel koncertu: ZUŠ Na Popelce, Praha 5 - Košíře
spolupořadatel: C.E.M.A. – Central European Music Agency, s.r.o.


Bližší informace:
www.zusnapopelce.cz/orchestr
www.cema-music.com



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.