Fotografem pro oblibeny.cz

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 02. 05. 2010

Letošní prosluněné léto bude plné koncertů a hudebních festivalů, které náš tým nenechají jen tak sedět doma. Máte zrovna jedinečnou příležitost se přidat!


Fotografem a redaktorem pro oblibeny.cz

 

S blížícím se létem přicházejí na řadu i nejrůznější akce pod širým nebem a pro fotografa se tak naskýtá možnost zachytit i jejich atmosféru. Ne do každých míst se ovšem se svojí zrcadlovkou dostanete bez patřičného povolení a mnohdy vám tento přístroj znemožní i samotný vstup do areálu. A co si budeme povídat, fotograf bez fotoaparátu je na takové akci jako moucha bez křídel, koukající ve sklepě na zavěšený kus masa obsypaného svými okřídlenými kamarádkami.

 

Jaromír Nohavica - Náměšt na Hané, Zahrada 2009, 4. července 2009

 

I mně se kdysi přihodilo něco podobného na jedné hudební akci pod Bezdězem a ten pocit "smutné mouchy" dobře znám. Foťák tehdy zůstal za malý poplatek před branou v úschovně a já si šel do areálu užívat skvělé hudební atmosféry odlehčený o pár kilogramů s faktem, že fotit se tady prostě nebude.

 

Čechomor - Slavkov u Brna, 30. srpna 2008

 

Areál byl docela veliký, lidí davy, ale hned pár kroků za jedinou vstupní branou nezačínal hudební festival, ale jakási fotografická základna vymezená stejným plotem, jako areál samotný. Byl jsem snad jediný, komu zakázali fotit. Nejspíš jsem pány u vstupní brány ohromil velikostí své foto-výbavy, když mě začali téměř až šacovat a hledat po kapsách i paměťové karty, ale skutečnost se už nedovíme.

 

Z 20. výročí založení tanečního folklórního souboru Jánošíček - Brno, loutkové divadlo Radost, 20. září 2008

 

Po této zkušenosti, kdy nabýváte dojmu okradeného člověka o vzpomínky, jsem začal pátrat po možném volném přístupu na nejrůznější akce a to i bez nutnosti pronášet techniku tajně pod kabátem. Výsledkem mého snažení bylo zjištění, že na velké kulturní akce se většinou bez novinářských akreditací a fotopasů jako fotografové nedostanete a s tím jsem se začal smiřovat i já sám.

 

Z divadelního představení Divotvorný hrnec - Brno, 25. května 2008

 

Před několika měsící se mi ale ozval kamarád a bývalý kolega z práce v jedné osobě a seznámil mě se svým projektem "oblibeny.cz". Tyto stránky zaměřené na vše, co vás baví, ale především hudbu, mají obrovský potenciál, který je potřeba využít a zužitkovat ve prospěch všech. Proto přišla řeč i na několikrát zmíněné focení a po zvážení kladů a záporů dospělo vše do stádia, kdy se začínají oslovovat jednotliví pořadatelé s žádostí o vstupenky, akreditace a fotopasy. Oplátkou za možnost dostat se až do míst obyčejnému návštěvníkovi nepřístupné, budou články doplněné fotografickou přílohou a věřte, že v plánu toho máme na letošní léto víc než dost!

 

Rajhrad 1645 - rekonstrukce polní bitvy, 23. srpna 2008

 

Do projektu "oblibeny.cz" se můžete zapojit i vy. V sekci "Nabídky práce" na vás čeká hned několik příležitostí, tak neváhejte a využijte je. Případné dotazy zasílejte na můj email nebo je rovnou pokládejte v komentářích pod článkem. Budeme se těšit na spolupráci a já konkrétně na lidi zblázněných do focení!

 

- Fotografem a redaktorem pro oblibeny.cz (2. díl)

 

 



Autor: Marek Kamínek

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.