SUNFLOWER CARAVAN VYRAZÍ V ŘÍJNU NA TURNÉ NA PODPORU DEBUTOVÉ DESKY

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 01. 10. 2009

Pražské trio Sunflower Caravan ohlašuje ve spolupráci s agenturou D Smack U Promotion na podzim, konkrétně na druhou polovinu října, jedenáct koncertů po Čechách a Moravě, pojatých jako podporu debutového alba. Prvním koncertem bude vystoupení v Brněnském klubu Melodka, bezesporu největším pak speciální show v pražském Paláci Akropolis. Minimálně na třech koncertech turné s kapelou vystoupí jako host zpěvačka Ema Brabcová/Dietrichová, známá z formace Khoiba. Kluci ale slibují také novinky v podobě dosud neslyšených skladeb. Na řadu koncertů po ČR by měla navázat zahraniční část turné, směřující přes Německo a Dánsko do Švédska.


Skupina Sunflower Caravan se ihned po vydání desky rozhodla, že českou šňůru koncertů na podporu alba odjede až po skončení letního období festivalů. Za léto odehráli 34 koncertů, včetně například pěti vysoupení na festivalu České Hrady, všech třech inkarnací festivalu Mezi Ploty, a dalších velkých českých festivalů. „Chtěli jsme si dobře naplánovat léto, pořádně si odzkoušet repertoár daný deskou, a klubovou tour nachystat až na začátek listopadu.“ V říjnu si tedy fanoušci tohoto stále populárnějšího tria přijdou na své mimojiné v Brně, Plzni, Olomouci, Ostravě, či Českých Budějovicích. Často to bude ve společnosti další kapel jakožto předskokanů.

 

Za „hlavní“ koncert celého turné lze považovat ten v Paláci Akropolis ve středu 21.10. Sunflower Caravan se do Akropole vrací po neuvěřitelných třech letech, přitom dříve zde v rámci přehlídky mladých kapel Future Line odehráli přes tucet koncertů. Už teď je potvrzeno, že Akropolis bude jedním z míst, kam si za slunečnicovým triem odskočí z mateřské dovolené zpěvačka Ema Brabcová, která na prvním albu kapely (II/2009, Soundsquare Music) nazpívala dva tracky. Ale pokud jde o zpěv, Sunflower chystají do Akropole ještě další překvapení! Nachystáno je také několik zbrusu nových skladeb, vše doprovodí velkoplošná projekce v podání VJ Martina, který s kapelou spolupracuje již delší dobu (mnozí znají jeho projekce z koncertů SC v Roxy). A aby toho na fanoušky v Praze nečekalo málo, před samotným koncertem Sunflower Caravan bude dobrou náladu navozovat britský bluesový kytarista a zpěvák Justin Lavash (www.myspace.com/justinlavash). Protože vystoupení Sunflower Caravan bude trvat minimálně 90 minut, dveře klubu se otevřou už před 19 hodinou. Po skončení koncertu přijde na řadu DJ set Gregoryho Finna (Southpaw). Lístky jsou k dostání už nyní v obvyklých předprodejích za příznivých 150,- Kč, na místě pak boudou v prodeji za 180,- Kč.

Zastávky českého turné Sunflower Caravan:
út 13.10. Brno – Melodka
st 14.10. Olomouc – U klub
čt 15.10. Frýdek Místek – Stoun
pá 16.10. Ostrava – Marley Klub
so 17.10. České Budějovice – Velbloud
st 21.10. Praha – Palác Akropolis
pá 23.10. Chomutov – Kotelna
so 24.10. Chrudim – Pitch club
čt 29.10. Plzeň – Pod Lampou
pá 30.10. Hořovice – Labe
so 31.10. Vysoké Mýto


Více info:


www.myspace.com/sunflowercaravan
www.myspace.com/dsmackupromotion
www.dsmacku.com
www.palacakropolis.cz



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.