LADRONKAFEST

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 01. 10. 2009

V sobotu 19.9.2009 žil park na Ladronce sportem, tancem, hudbou a výtvarnými dílnami. Ladronkafest navštívilo přibližně 13 tisíc lidí. Městská část Praha 6 letos již po osmé pořádala festival volného času. Letošní Ladronkafest byl zatím největší, programově nejbohatší a v soutěžích nejštědřejší.


 Po celém parku na Ladronce se v sobotu rozmístily stánky a stanoviště se sportovními aktivitami, s workshopy, exotickým občerstvením, výtvarnými dílnami a výrobky chráněných dílen. Starosta Městské části Praha 6 Tomáš Chalupa přivítal návštěvníky a poděkoval všem 50 organizacím a účastníkům programu, že přijali pozvání na festival. Starostův obdiv sklidily hlavně sportovní exhibiční disciplíny. Návštěvníci se zapojovali do různých aktivit. Do pravidel sportovního šermu se nechal zasvětit primátor hlavního města Prahy Pavel Bém. Spolu s moderátorem Jiřím Mádlem se chopili kordů a pod šermířskou maskou se utkali s instruktorem šermu přímo před zraky moderátorky Lenny Trčkové. Pavel Bém prozradil, že by si příští rok rád zkusil zajezdit na U rampě.

 

Nejen sportem ale, i hudbou žil park na Ladronce. Každou hodinu zahrála jedna z pěti studentských kapel, jež získaly nejvíce hlasů na internetových stránkách Ladronkafestu. Zvítězila skupina, kterou diváci ocenili nejhlasitějším potleskem – kapela Parallen. Vyhlásil ji frontman kapely Chinaski Michal Malátný. Hlavní cenu, možnost nahrát demo ve zvukovém studiu, předala kapele náměstkyně primátora hlavního města Prahy pro oblast školství, vzdělávání a volný čas Marie Kousalíková. V 19 hodin proběhlo slosování hlavní soutěže festivalu, Nezevluj a vyhraj s Evropou 2. Do slosování se dostali návštěvníci, kteří se zúčastnili vybraných aktivit. Soutěže se zúčastnilo 116 aktivních, z nichž mistr snowboardcrossu Michal Novotný vylosoval 10 výherců. Hlavní výherce si odnesl kolo Author a badminton set. Na ploše delší než 1 km mohli návštěvníci vidět a vyzkoušet kitesport school, kurzy dobrovolných záchranářů, DJ dílnu, freebord, nordic walking, profesionální make-up v kosmetickém salonu, U rampu, capoeiru, frisbee ultimate, discgolf, výtvarné dílny, kubb klub, rugby, americký fotbal, judo, sportovní šerm, scénický tanec, yoyo, prezentaci centra pro nevidomé, centra protidrogové prevence a mnoho dalších aktivit.

 

Po osmé hodině se veškerá pozornost přenesla od stánků a dílen k hlavnímu podiu, kde se svou break danceovou exhibicí nadchli publikum Opatov Bboys. Po nich zahrála kapela The Tap Tap. Jako hosty si přizvali Karolínu Ruppert a beatboxera Jonáše Mlejnka. Nadšené publikum si vyžádalo dvojitý přídavek. Letošní Ladronkafest se nesl v duchu nádherného letního počasí. Slunečný den přilákal do parku Ladronka mladé lidi i rodiny s dětmi.

 

Veškeré informace, program, anotace k aktivitám, soutěže, novinky a fotky najdete na naší adrese:

 

www.ladronkafest.cz

Pro více informací:

Lucie Šplíchalová, MVP agency

lucie.splichalova@mvp.cz



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.