Světluška otevřela Kavárnu POTMĚ

Typ článku: Lidé a zdraví

Datum vložení: 12. 06. 2010

Netradiční kavárna, ve které vás obslouží nevidomí, byla slavnostně otevřena ve čtvrtek 10. června 2010 v Praze na Ovocném trhu a to za přítomnosti patronky projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu Anety Langerové spolu se známou osobností, kterou se pro letošní rok stal herec Viktor Preiss.


Abych nejlépe vystihl smysl Kavárny POTMĚ, tak by každý z vás musel nejdříve zažít okamžik absolutní tmy, kdy je jedno, zda máte oči otevřené nebo zavřené. V tu chvíli jste odkázáni pouze sami na sebe, na své myšlenky a pojem "barva" je stejně představitelný, jako konec nekonečna.

 

Je až zvláštní, že ve chvíli absolutního zmatení a ztráty kontroly nad okolním světem je vašim pomocníkem člověk, který v tom našem světe, světě plném nepřeberného množství barev a jasů, je sám ztracený. Díky projektu Kavárna POTMĚ skutečně zjistíte, jaké to je být nevidomým a jak moc je důležité mít u sebe někoho, kdo vás tou nekončící prázdnotou povede.

 

S šálkem dobré kávy uvnitř kavárny přijdete také na mnoho věcí, které vám do tohoto okamžiku přijdou jako samozřejmost - pro zjištění přesného času už nestačí pouhý pohled na zápěstí s připnutými hodinkami, nebudete vědět ani o přítomnosti další osoby ve vaší blízkosti, pokud o sobě nedá vědět vydáním nějakého zvuku, ale také si uvědomíte, že nevidomý člověk nikdy nepozná, jak nádherný svět může být v jarních dnech, kdy se vše probouzí k životu.

 

Pomozte prosím zrakově postiženým a nevidomým, aby se i jejich život stal stejně zajímavým, jako je ten náš. Díky společnému úsilí to můžeme dokázat. Stačí třeba jen zajít do Kavárny POTMĚ a chvíli posedět ve světě nevidomých. Tuhle jedinečnou příležitost můžete využít do 24. června 2010, kdy se kavárna opět uzavře.

 

Kontakt: www.svetluska.net

 

Kavárna POTMĚ Kavárna POTMĚ
Kavárna POTMĚ Kavárna POTMĚ 
 Kavárna POTMĚ Kavárna POTMĚ 


Autor: Marek Kamínek

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.