Světový den UFO

Typ článku: Ostatní články

Datum vložení: 13. 06. 2010

Dne 2 července se slaví Světový den UFO (World UFO Day ) nebo-li Den neidentifikovaných objektů, které v roce 2001 poprvé vyhlásili ufologické organizace k výročí havárie UFO v Roswellu v roce 1947. Navhrla ji organizace Sirius UFO Space Sciences Research Center & Sirius Publishing House.


 

Havárie UFO v Roswellu 

K výročí havárie se každoročně připomíná Světový den UFO. Jako každá správná záhada i tato začala během jedné noční bouřky v létě 1947. 2. července byl tehdy rančer William Mac Brazel na ranči Foster se svým synem, když zaslechl zahřmění z druhé strany, než znělo dunění hromu. Tu noc tomu nevěnoval žádnou zvláštní pozornost. Dalšího dne se vydal hledat dostatečně vlhké louky pro své ovce. Na svém ranči však nalezl něco, co zřejmě nebylo plně vysvětleno ani padesát let po celé události, pole poseté drobnými úlomky, připomínajícími kov. Ve skutečnosti se mu však nezdály být podobné žádnému známému druhu materiálu. 6. července se proto vydal s několika úlomky, podobajícími se magnetofonové pásce či tenké fólii do nejbližšího města, ve kterém úřadoval šerif. Ten ihned kontaktoval místní leteckou základnu Roswell Army Air Field. Armáda zajistila že je to létající talíř. Zpráva se objevila v mnoha novinových článcích po celé zemi. Toto je základní příběh, který koluje v ufologických kruzích a s tím, že u Roswellu něco havarovalo, naprosto souhlasí všichni. Vše však bylo nakonec jasně vysvětleno - meteorologický balón. Ale dodnes se o tom spekuluje. S touto událostí je spojována také údajná pitva mimozemšťana.

 

UFO

UFO je jev, kdy člověk hlásí situaci, ve které pozoroval na obloze předmět, jehož původ není schopen racionálně vysvětlit. Tento jev je často označován jako pozorování létajících talířů. Jevy nebo objevy v atmosféře, které zatím nelze identifikovat a které jsou částí veřejnosti považované za dopravní prostředky mimozemšťanů. Otázka, zda jsou ve vesmíru další tvorové, je už od dávných věků velmi populární. Lidé si je představují různě, od roztomilého E.T. až k nechutnému vetřelci. Ale kdy poprvé bylo UFO spatřeno? První pozorování, které by mohlo byt považováno za skutečné pozorování mimozemské aktivity provedl italský astronom Schiaparelli tím, že do mapy Marsu zakreslil přímočaré brázdy a nazval je Canali, vyvolalo to dojem, že se jedná o objekty postavené inteligentními bytostmi. Nedokážeme si ani představit podmínky, za jakých by cizí bytosti mohly vzniknout, natož jak by mohly vypadat. Představa postavy podobné člověku je patrně jen výplod fantazie. 

 

Světový den UFO připomíná nález podivných trosek u Roswellu a na toto výročí události připadá světový den UFO. A debaty, zda je lidstvo ve vesmíru samo, tento den pravidelně nabývají na intenzitě.  

 



Autor: jessynka

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.