Vražda za oponou

Podobné akce

Účinkující: nadporučík Frank Cioffi: bostonský detektiv Ondřej Brzobohatý Niki Harris: pohledná naivka Kora Lang, Zuzana Norisová Georgia Hendricks: ženská polovička autorského týmu Monika Absolonová, Dasha Carmen Bernstein: broadwayská producentka Ivana Chýlková, Hanka Křížková Daryl Grady: divadelní kritik Milan Šteindler, Vlastimil Zavřel Christopher Belling: anglický režisér Jaromír Dulava, Bronislav Kotiš Aaron Fox: skladatel divadla na divadle Lumír Olšovský, Petr Vondráček Oscar Shapiro: produkční Zbigniew Kalina, Martin Sobotka Sidney Bernstein: producent propadáků Zdeněk Maryška, Pavel Novotný Johnny Harmon: inspicient divadla na divadle Rudolf Kubík, Jakub Šlégr Bobby Pepper: choreograf a hlavní tanečník Peter Strenáčik Bambi Bernét: dcera producentky Carmen Soňa Borková, Kateřina Šildová Jessica Cranshaw: hasnoucí hvězda z Hollywoodu Veronika Veselá, Jana Zenáhlíková Sasha Iljinsky: dirigent divadla na divadle

Typ akce: Divadelní představení

Zahájení: 15. 12. 2012
Ukončení: 15. 12. 2012

Vstupné: 230-700 Kč

Popis akce

Muzikál Vražda za oponou (CURTAINS) je vlastně divadlem na divadle. V něm za záhadných okolností, během děkovačky muzikálu “Robin Hood Divokého Západu” zemře hlavní ženská představitelka, pohasínající hollywoodská hvězda a v podstatě dost netalentovaná herečka (Jessica Cranshaw). Je na policejním vyšetřovateli, bostonském detektivovi (nadporučík Frank Cioffi), který „fušuje“ do hudebního divadla nejen jako fanoušek, aby vyřešil případ, pomohl zachránit show a dostal ji na Broadway, zamiloval se a přitom všem aby sám nepřišel o život.



Vražda za oponou je milníkem v historii světového muzikálu. Poprvé v historii se podařilo propojit hudbu, tanec, komedii a napětí a připravit pro diváka kabaret, který jim dosud mohlo nabídnout pouze Chicago nebo New York, New York. Ale nedivme se: vždyť autory jsou John Kander a Fred Ebb!



Muzikál CURTAINS měl svou světovou premiéru 25. července 2006 v Ahmanson Theatre v Los Angeles, o rok později byl s malými úpravami uveden na Broadwayi.
AIDA byla uvedena ve více než 20 zemích celého světa a byla přeložena, včetně češtiny, do 15 jazyků. Je s podivem, že muzikál britských autorů Eltona Johna a Tima Rice nebyl nikdy uveden v Anglii.

Muzikál AIDA získal čtyři Tony Awards, včetně Tony Award za nejlepší hudbu k muzikálu. Time Magazine zařadil muzikál AIDA mezi deset nejlepších muzikálů roku. Zájezdová verze po Spojených státech získala pět Touring Broadway Awards, včetně ceny za nejlepší muzikál. AIDA získala i celou řadu dalších prestižních cen: Drama Desk Award, Outer Critics Circle Award, Clarence Derwent Award a další.

Brodway cast recording CD získalo cenu Grammy jako nejlepší muzikálové album. Píseň „Written in the Stars“ (Co je psáno ve hvězdách) z tohoto muzikálu se dostalo na druhou příčku hitparády Billboard US a na první pozici v hitparádě kanadské. Hudební divadlo Karlín spolu s EMI Music uvažují o vydání českého alba muzikálu.

Hudba Eltona Johna je stylově eklektická. Najdeme v ní moderní reggae, Motown i gospel. Zastoupen je samozřejmě typický Eltonův pop a vystopujeme v ní i silný vliv africké hudby.

Účastníci: Libreto : Rupert Holmes Původní libreto a koncept: Peter Stone Hudba: John Kander Texty písní: Fred Ebb Další texty písní : John Kander a Rupert Holmes Překlad a české texty písní: Adam Novák Režie: Antonín Procházka

Místo konání: Hudební divadlo Karlín

Přesná adresa: Křižíkova 10 CZ 186 00 Praha 8 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Hudební divadlo Karlín
WWW pořadatele: http://www.hdk.cz
Předchozí akce: Vražda za oponou
Následující akce: Jesus Christ Superstar

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!