Open Air Festival 2013

Podobné akce

Účinkující: UNDERWORLD, Skunk Anansie, O.Children, Surkin, Gesaffelstein, The Hacker, Adam Freeland, Kava Kava, Tata Bojs, Monkey Business, Peter Bič Projekt, Mandrage, Zrní, Vypsaná fiXa, Interpreti na stojáka, Divadlo Kvelb, Partnerské zóny, Game zóny, Umakart, Cartonnage, Midi Lidi, Čokovoko, Marta Töpferová, Please the Trees, Koblížc!, DJ Jirka Neumann 80’s / 90s, Bratři Ebenové, The Plastic People of the Universe, Květy, Sarah & the Adams, Piano Mikoláš Růžička, Alef Zero, Le Pneumatiq, DJ Tráva, Michal Burian, Mackie Messer, Volnej průběh, Emil Hakl

Typ akce: Festival

Zahájení: 08. 8. 2013
Ukončení: 10. 8. 2013

Vstupné: Obyčejné vstupné - 800 Kč, Obyčejné vstupné na místě pak 1200 Kč, VIP vstupenky - 1400 Kč, VIP vstup

Popis akce

Open Air Festival vznikl v roce 2010 jako třídenní multižánrový festival pro celou rodinu. Už od prvního ročníku nabízí kombinaci kvalitní taneční i kytarové muziky a pestrého doprovodného programu (divadla, workshopy, autorská čtení a mnoho dalšího).

Festival, který se už pravidelně koná druhý víkend v srpnu, se zabydlel na letišti v Panenském Týnci, pouhých 50 km od Prahy. Panenský Týnec je známý díky svému nedostavěnému gotickému chrámu, v němž měření odhalila zdroj léčivé energie. Místo navíc leží v takzvaném srážkovém stínu, což znamená, že zde převládá suché a teplé klima a to je pro festival a jeho návštěvníky pravé požehnání.

Ve své krátké historii už festival přivezl do Čech řadu hvězdných i začínajících kapel, interpretů a DJů, např. Faithless, Kasabian, Röyksopp, FatboySlim, Amy Macdonald, Bloody Beetroots, The Kissaway Trail, Booka Shade, LTJ Bukem & MC Conrad, Moguai, Kosheen, DJs,Arno, Richard Müller, The Chemical Brothers, Leftfield, Good Charlotte, Interpol, Goose, Benji Boko a mnoho dalších. Samozřejmou součástí programu je každoročně pestrý průřez českou hudební scénou.

Open Air Festival fandí ekologii, což mu vyneslo mezinárodní uznání v celosvětové soutěži A Greener Festival Award, kde se Open Air Festival zařadil mezi doporučené („Commended“) akce a dostal se tak jako první festival v ČR vůbec do společnosti prestižních akcí jako Glastonbury.

Místo konání: Letiště Panenský Týnec

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Panenský Týnec (okres: Louny kraj: Ústecký kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://
Předchozí akce: Barvy léta 2013
Následující akce: Jamrock 2015

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!