Už ho nesou! Aneb pozvánka do „Dračího města“

Podobné akce

Účinkující: turecký pouťový soubor Al Rašíd , škola cirkusu, „Autobuf“, ...

Typ akce: Volný čas a výlety

Zahájení: 04. 5. 2013
Ukončení: 05. 5. 2013

Popis akce

MĚSTSKÉ DRAČÍ SLAVNOSTI – TRUTNOV 2013
V sobotu 4. května 2013 vyvrcholí v centru Trutnova 8. ročník originálních městských dračích slavností.
Pro děti bude nachystána celodenní hra „Cesta za pokladem“, jejíž součástí bude obří labyrint před společenským centrem UFFO. Vrcholem dopoledního programu bude mohutný průvod s draky, které vyrobily převážně děti trutnovských škol, ale zúčastní se i výpravy z jiných měst, která mají s drakem také spojenou pověst nebo erb.
Milovníci středověké atmosféry si přijdou na své v odpoledních hodinách na podiu v Hradební ulici, kde se vystřídají známé i nově pozvané soubory. Hned vedle, na trávníku pod muzeem, bude otevřena středověká střílna, kde si vyzkoušíte střelbu z kuše či luku. Svůj stan rozboří také oblíbený turecký pouťový soubor Al Rašíd a k vidění také bude celodenní výroba vlněného svetru od začátku do konce - „Ze zad na záda“ – tedy od stříhání ovce až po upletení svetýrku.
Na parkovišti před soudem zakotví škola cirkusu, kde se můžete naučit různým pouličním kejklím. Městem bude brázdit slavný „Autobuf“, v kterém se budou dít neuvěřitelné věci a ti nejmenší návštěvníci se budou moci také povozit na ponících a bude pro ně otevřena i divadelní scéna u bývalé věznice.
Vrcholem slavností bude opět večerní průvod s drakem a jeho vyzdvižení na věž Staré radnice.

Doprovodné akce:

27. 3. od 16:30 hod ve středu: Barvení obřích vajec - výtvarná dílna : Galerie draka připravila k blížícím se Velikonocům netradiční výtvarnou dílnu, při níž se budou zdobit obří polystyrenová vejce. http://www.galeriedraka.cz/

27. 4. v sobotu: „Přepadení žacléřské věže“ – pochod z Trutnova na žacléřský zámek, kde proběhne sled kulturních vystoupení. Majitelé zámku umožnili organizátorům otevřít tento unikátní prostor těsně před plánovanou rekonstrukcí

3. 5. v pátek: „Zde jsou draci!“ – vernisáž výjimečné výstavy skupiny českých a slovenských surrealistů v Muzeu Podkrkonoší, v Galerii města Trutnova a v Galerii draka.
Podrobný program od 1. dubna na www.trutnovmestodraka.cz

Vstup na všechny akce bude zdarma!

Místo konání: Trutnov, centrum

Přesná adresa: Trutnov, centrum (Hledat na mapě)

Trutnov (okres: Trutnov kraj: Královéhradecký kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: www.trutnovmestodraka.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!